ANNONCE

PRM / Ulykkelig kærlighed på boligmarkedet: Køberne mere vilde end sælgerne

5. november 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Indeks: Markant flere fremvisninger på trods af meget få boliger til salg, viser tal fra Home og Danske Bank. Det kan sende boligpriserne yderligere op

Pressemeddelelse fra home a/s

Fremvisningsindekset fra Home og Danske Bank viser, at boligkøberne booker markant flere fremvisninger end for et år siden, selv om der er langt færre boliger til salg – og tilmed et fortsat faldende antal boliger at se på.

“Køberne har færre boliger at kaste kærligheden på, og boligsælgerne oplever et større rend af bejlere end sædvanligt, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Det seneste år er der set følgende tendenser i fremvisningerne:

· Villaer og rækkehuse Antallet af fremviste huse er steget 27,5 procent
· Ejerlejligheder Antallet af fremviste ejerlejligheder er steget 37,1 procent
· Sommerhuse Antallet af fremviste sommerhuse er steget 71 procent

Det er yderst positive tendenser, der kan ses i månedens fremvisningsindeks, især hvis man har en bolig til salg. End ikke sommerhus-markedet er ved at lukke ned for vinteren.

“Det er overraskende, at sommerhusfremvisningerne ligger så højt på vej mod vinter, men det tyder på, at de historiske tider for sommerhussalg ser ud til at fortsætte, ” siger Michael Dalsager.

Den seneste måned er der set følgende tendenser:
· Villaer og rækkehuse Antallet af fremviste huse er steget 3,9 procent
· Ejerlejligheder Antallet af fremviste ejerlejligheder er faldet -3,9 procent
· Sommerhuse Antallet af fremviste sommerhuse er steget 20,6 procent

Fremvisninger af lejligheder er faldet på månedsbasis, og det kan både være et udtryk for, at udbuddet til salg er meget lavt, og at der er købere, der kigger mod lejeboliger, enten fordi de ikke har råd til eller ikke kan finde den lejlighed, som de søger.

“De seneste uger har salget af lejligheder været på det højeste i år, så vi efterlyser flere til salg-skilte i vinduerne, ” siger talspersonen fra Home.


Ikke så få boliger til salg i 14 år

På det samlede boligmarked falder udvalget fortsat, og mæglerne har ikke haft så få boliger at byde på siden 1. september 2006.

Skævheden mellem købere og sælgere er voksende. I uge 44 kom der næsten 200 færre nye boliger til salg, end der blev solgt, og efterårssalget er så højt, at det kun er overgået af fem uger i foråret og sommeren..

“Coronakrisen har vendt op og ned på tingene, og boligkøberne er fortsat mere vilde med at se på bolig og købe bolig, end boligejerne er med at sætte til salg. Det er en usædvanlig situation, ” siger Michael Dalsager.


Fald kan føre til prishop
Fremvisningsindekset er interessant, fordi det er en indikator for den kommende tids handler og prisudvikling.

“De mange købere på fremvisning og få boliger til salg er med til at holde boligpriserne oppe, selv om vi er godt på vej ind i den traditionelt stille tid for ejendomsmæglerne. Det er – indtil nu – bare ikke situationen i år. “

Hvis udbuddet fortsat falder så kraftigt som nu, kan der ske det, at vi får et fald i antallet af handler, mens priserne stiger yderligere. Det handler om udbud og efterspørgsel, og en god balance er bedst for boligmarkedet på den lange bane, fremhæver Home.

‘Utakt’ – nye boliger til salg kan ikke længere opveje salget – kilde: Boligsiden og Home, ugetal for nye udbud fratrukket antallet af handler

Se graf vedhæftet

Kontakt:

Presseservice & analyse Michael Dalsager tlf.: 2043 3614 email: mida@home.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ulykkelig-kaerlighed-pa-boligmarkedet-koberne-mere-vilde-end-saelgerne?releaseId=13603699

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu