ANNONCE

PRM / Under en tredjedel af erhvervsskoleeleverne tror, at de ville kunne gøre en forskel, hvis de engagerede sig

7. september 2020 14:26 | Af: Ritzau Info
 

Under en tredjedel af erhvervsskoleeleverne har en tro på, at de kunne gøre en forskel, hvis de selv engagerede sig. De har lav tiltro til politikerne, og de oplever ikke, at det er muligt at få politisk indflydelse – og så vil få af dem stemme, hvis der var Folketingsvalg i morgen. Det viser ny analyse fra Dansk Ungdoms Fællesråd

Pressemeddelelse fra DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd

Siden 2017 har Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) afholdt arrangementet “Demokratiets Dag” på erhvervsskoler i hele landet. Arrangementet har til formål at styrke erhvervsskoleelevernes demokratiske deltagelse og forståelse.

I den anledning har DUF foretaget en spørgeskemaundersøgelse blandt 2170 erhvervsskole- og FGU-elever og resultatet er tydeligt: erhvervsskoleelever mangler demokratisk selvtillid.

Ingen handlemuligheder

Under en femtedel af erhvervsskoleeleverne oplever generelt, at politikerne tager deres problemer alvorligt. Og under en tredjedel tror på, at politikerne ville tage deres problemer alvorligt, hvis de snakkede med dem personligt.

Samtidig oplever eleverne ikke, at de har nogen handlemuligheder. Kun lidt over en fjerdedel af eleverne oplever, at de i høj eller nogen grad har mulighed for at engagere sig og søge indflydelse, og tilsvarende føler under en tredjedel af eleverne, at de overhovedet ville kunne gøre en forskel, hvis de engagerede sig politisk i f.eks. en elevorganisation eller et ungdomsparti.

“Tidligere har man troet, at årsagen til den lave valgdeltagelse blandt erhvervsskoleelever er, at de ikke mener noget. Men det er forkert. Vores analyse viser, at erhvervsskoleelever har masser af holdninger. Problemet er, at de ikke tror på, at de kan gøre en forskel” fortæller Chris Borup Preuss, der er formand for DUF.

Kun halvdelen vil stemme

Knap halvdelen af de adspurgte elever siger, at de helt sikkert ville stemme, hvis der var valg til Folketinget i morgen. Samtidig siger en fjerdedel af eleverne, at de helt sikkert ikke eller formentlig ikke ville stemme.

Det er dog en positiv udvikling siden 2017, da DUF til Demokratiets Dag stillede samme spørgsmål. Her svarede under en tredjedel af eleverne, at de helt sikkert ville stemme, hvis der var valg i morgen.

“Når demokratitoget tøffer afsted, så er det desværre ikke alle, der hopper på – og det har vi som samfund et ansvar for at gøre noget ved” udtaler Chris Borup Preuss.

Derfor udbyder DUF og FH hvert år konceptet “Demokratiets Dag” til Erhvervsskoler og FGU-institutioner. Her bliver eleverne over en hel skoledag præsenteret for politik, debat og demokrati.

Kontakt:

Formand Chris Preuss tlf.: 22889996 email: preuss@duf.dk

Politisk Konsulent Freja Fokdal tlf.: 41416335 email: frf@duf.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/under-en-tredjedel-af-erhvervsskoleeleverne-tror-at-de-ville-kunne-gore-en-forskel-hvis-de-engagerede-sig?releaseId=13599446

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu