PRM / Undervisningsministeren uddeler priser til lærer i Grønland

19. november 2018 07:45 | Af: Ritzau Info
 

En ung lærer i Uummannaq, der er uddannet på professionshøjskolen VIA University Colleges læreruddannelse i Aarhus, har netop modtaget prisen for årets bedste bachelorprojekt. Prisen, der blandt andet består af 10.000 kroner, blev overrakt fredag den 16. november af den danske undervisningsminister Merete Riisager.

Pressemeddelelse fra VIA University College

Camilla Trankjær har siden september været ansat som lærer i Uummannaq i Vestgrønland. Fredag blev hun tildelt prisen for at have skrevet årets bedste bachelorprojekt inden for lærerområdet. Camilla Trankjær kunne af praktiske årsager ikke være til stede ved prisfesten i København. I stedet modtog hendes vejleder på projektet, Pernille Ulla Andersen fra læreruddannelsen på VIA, prisen af undervisningsminister Merete Riisager.

Undersøger sprogets betydning i biologi
Vinderprojektet har titlen “Analogier, sprog og antropocentrisme i biologi.” Bag titlen gemmer sig en afhandling om sprogets betydning i biologiundervisningen. Selv har Camilla Trankjær et ben i begge lejre, hun er nemlig både biologi- og dansklærer.

“Camilla Trankjær har leveret en flot teoriunderstøttet analyse af et digitalt læremiddels sprog, som følges op med handleforslag og en diskussion af den sproglige dimensions betydning for elevers erkendelse. Det er et fornemt og originalt flerfagligt projekt,” lød budskaberne blandt andet fra dommerkomitéen, der er nedsat af Lærerprofession.dk, som står bag priserne.

Ved prisfesten fik Camilla Trankjær desuden Folkeskolens formidlingspris, der gives for det bedst formidlede bachelorprojekt. Lærerprofession.dk er stiftet af landets professionshøjskoler og Fagbladet Folkeskolen. Det er syvende gang organisationen kårer årets bedste bachelor- og diplomprojekter i lærerverdenen.

Læs mere om Camilla Trankjærs projekt her.

Kontakt:
Camilla Trankjær, Tlf. 299 280281, mail: camillatrankjaer@hotmail.com

Thorkild Thejsen, Projektleder, Lærerprofession.dk, tlf. 4030 8255, mail: tthejsen@gmail.com

Casper Grud Nielsen, Journalist, VIA University College, tlf. 87 55 15 16, mail: grud@via.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/undervisningsministeren-uddeler-priser-til-laerer-i-gronland?releaseId=13564295

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu