ANNONCE

PRM / Unge iværksætterspirer fra Svendborg vandt stor iværksætterkonkurrence

6. februar 2020 18:20 | Af: Ritzau Info
 

Hydrogen som energiopbevaring, miljøvenlige tandbørster og engangsregnbukser. Iværksætterdrømmene fik frit løb, da 410 elever fra hele landet torsdag den 6. februar var samlet til National Entreprenørskabsmesse i Odense. Men holdet GetUp fra HTX på Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier var dog bedre end konkurrenterne, og de løb derfor med førstepræmien og en billet til en stor europæisk messe.

Pressemeddelelse fra Fonden for Entreprenørskab

De innovative ideer boblede frem ved National Entreprenørskabsmesse 2020, hvor alle deltagerne var elever fra ungdomsuddannelser. De hundredvis af entreprenante unge har gennem flere måneder arbejdet på at udvikle en iværksætteride og et forretningskoncept, og til National Entreprenørskabsmesse mødtes de 110 bedste hold fra hele landet.

Der var mange nytænkende ideer, men især temaer som bæredygtighed, energioptimering og trivsel gik igen i mange af de unges ideer – også hos vinderne.

Vinderne blev fire unge mænd fra Svendborg med deres idé GetUp, som har nytænkt, hvordan man via en app-service kan få mere bevægelse ind i hverdagen for folk med stillesiddende arbejde og dermed forebygge livsstilssygdomme.

– Vi har allerede lavet appen og regner med den er helt færdigudviklet til juni. Når vi til sommer er færdige med HTX, vil to af os fra gruppen gå fuldtid med det her projekt og oprette et Aps-firma, og de andre vil være med deltid. Det at vinde i dag er fantastisk og en bekræftelse på, at vi gør det rigtige, lød det fra gruppen, da de vandt 1. pladsen og 5000 kroner sponsoreret af Odense Kommune.

Derudover vandt GetUp også en plads på den europæiske entreprenørskabsmesse JA Marketplace, International Student Company eXpo, Innovative Business 2020 i Litauen til april. Her får de unge rig mulighed for at fremvise deres idé og mødes med unge iværksættere og erhvervsfolk fra andre europæiske lande.

Bedste stand: Bubble fra Herningsholm Gymnasium, Cemima fra Næstved Gymnasium og Leathery fra Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier

Til National Entreprenørskabsmesse præsenterede de unge deres innovative produktideer eller prototyper for erfarne erhvervsfolk som vurderede dem på bl.a. ideens potentiale, produktudvikling, markedsføring og økonomi.

National Entreprenørskabsmesse er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab og er en del af entreprenørskabsforløbet Company Programme. Præmierne til de unge iværksættere er sponsoreret af Odense Kommune, og rådmand Jane Jegind holdt også festtale for de unge ved prisoverrækkelsen.

Kontakt:

GetUp: Anders Jørgensen, David Rama Petersen, Nicolaj Sjørslev Hansen og Tobias Blaabjerg Karlsen, mobil: 24979424

Berit Bader Lemming, presse- og kommunikationskonsulent, Fonden for Entreprenørskab, mobil: 31753481

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/unge-ivaerksaetterspirer-fra-svendborg-vandt-stor-ivaerksaetterkonkurrence?releaseId=13587727

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu