PRM / Unge sjællandske mænd bryder normen – låner mere end kvinderne

4. oktober 2018 09:00 | Af: Ritzau Info
 

Kvinder i aldersgruppen 18-24 år kigger mere på online lån end jævnaldrende mænd.
Det gælder for hele Danmark – bortset fra Sjælland. Hvis man eksempelvis kigger på Hovedstadsområdets interesse for lån, står kvinderne her for 57% af aldersgruppen. Det konkluderer Lånio.dk i en ny undersøgelse.

Pressemeddelelse fra Lånio.dk

På Sjælland søger mænd i 18-24-årsalderen mere efter lån end jævnaldrende kvinder. Til sammenligning er mænd på Sjælland 7% mere interesseret i online lån end mænd i Hovedstadsområdet. Undersøgelsen fra Lånio.dk viser, at det er det eneste sted i Danmark, hvor kvinderne ikke dominerer denne aldersgruppe.

Sjælland skiller sig også ud fra resten af landet, idet kvinderne her viser mere interesse end mændene allerede i alderen 45-54 år. Det er et skift i interesse, som først ses senere for ældre aldersgrupper i resten af Danmark.

Mænd dominerer på landsplan

Danske mænd og kvinder er på landsplan forskellige i forhold til, hvornår i livet de kigger efter online lån. I forhold til mænd viser danske kvinder mere interesse i den yngste aldersgruppe, hvilket ændres drastisk fra 25-årsalderen og fremad.

Dér viser mændene klart mere interesse end kvinderne – en forskel, som gradvist udlignes indtil 55-årsalderen, hvor kvinderne igen overhaler mændene. Kvinders interesse stiger altså igen, jo ældre de bliver, mens mændenes falder.

På landsplan betyder mændenes gennemsnitlige overtal i 25-54-årsalderen, at de samlet set viser mere interesse for online lån end kvinder. Ligeledes er aldersgruppen 25-34 år mest repræsenteret med en næsten lineært faldende interesse derefter.

Analysen af danskernes låneinteresse fordelt på køn og aldersgrupper både nationalt og for forskellige landsdele er vedhæftet. Tallene er indsamlet fra intern trafik og udarbejdet i samarbejde med sammenligningsportalen Mikonomi.dk.

Kontakt:

Kommunikationsansvarlig Camilla Kruuse tlf.: +45 38 41 03 02 email: ck@laanio.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/unge-sjaellandske-maend-bryder-normen—laner-mere-end-kvinderne?releaseId=13561527

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu