ANNONCE

PRM / Utryghed ved p-piller årsag til op imod 3000 provokerede aborter om året

17. april 2018 07:01 | Af: Ritzau Info
 

3000 årlige provokerede aborter hos p-pille brugere skyldes ikke kun glemsomhed, men også utryghed, viser nyt stort studie.

Pressemeddelelse fra Drugstars

Hvor man hidtil har troet, at de flere end 3000 årlige provokerede aborter hos p-pille brugere i Danmark primært skyldes glemsomhed med at tage p-piller, så viser et nyt stort studie iblandt flere end 7500 danske kvinder (som tager p-piller), at det langt fra er den eneste forklaring.

Det nye studie er lavet af tidligere professor ved Københavns Universitet og farmaceut Claus Møldrup. Claus Møldrup er i dag manden bag app’en DrugStars, hvor brugerne kan gøre en forskel for danske patientforeninger ved at huske at tage deres medicin.

“P-pille brugerne synes generelt ikke, det er svært at huske at huske at tage deres p-piller. Faktisk svarer 81%, at de tager pillerne som anvist, så årsagen til de 3000 årlige provokerede aborter hos p-pille brugere skal findes iblandt de resterende 19%, som ikke tager medicinen som anvist”, forklarer Claus Møldrup.

Den store undersøgelse dokumenterer dette og viser, at 58% oplever bivirkninger ved medicinen i større eller mindre grad. Hele 35% oplever en grad af utryghed ved deres behandling, og kun 74% finder det nødvendigt at tage p-pillerne.

“Når så mange enten er utrygge eller ikke finder det nødvendigt at tage p-pillerne, så ligger en stor del af årsagen til manglende efterlevelse i et bevidst fravalg”, mener Claus Møldrup.

Han fortæller, at Drugstars app’en bruges af flere end 70.000 danskere. Flere end 19.000 af disse tager p-piller dagligt, og heraf har 7500 medvirket i det seneste studie igennem et videnskabeligt baseret spørgeskema, hvor de har beskrevet deres erfaringer med og forhold til medicin.

“Jeg har altid været dybt optaget af, at vi træffer beslutninger på et oplyst og evidensbaseret grundlag. På Københavns Universitet forskede jeg på én måde, og med DrugStars er det i stedet muligt hele tiden at forstå danskernes erfaringer med deres medicin langt bedre. Det er vigtigt, at vi på denne måde inddrager borgerne langt mere og forstår, hvad der bekymrer dem, så vi kan få italesat og fokus på disse udfordringer i fremtiden.”

Kontakt:

Claus Møldrup, PhD ex. Professor

Mobil: â?ª+45 26 28 56 36
E-mail: cm@drugstars.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/utryghed-ved-p-piller-arsag-til-op-imod-3000-provokerede-aborter-om-aret?releaseId=12659673

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu