ANNONCE

PRM / V-borgmester vil sænke og fjerne afgifter for 85 mio. i København

31. august 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Hårdt trængte virksomheder i hovedstaden skal have en kontant håndsrækning. Derfor vil beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard ved de igangværende budgetforhandlinger foreslå, at Københavns Kommune sænker dækningsafgiften og fjerner afgifter og gebyrer.

Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Hvis det står til Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard, er der en kontant nødhjælpspakke på vej til Københavns trængte erhvervsliv.

Borgmesteren foreslår i de igangværende budgetforhandlinger, at kommunens opkrævning af dækningsafgift sænkes, og at kommunale afgifter og gebyrer rettet mod byens virksomheder fjernes.

Det skal give en årlig besparelse for det københavnske erhvervsliv på i alt 85 millioner kroner.

“Som erhvervslivets borgmester ligger det mig altid på sinde at forbedre forholdene for virksomhederne i København. Og lige nu står vi i en coronakrise, der gør det tvingende nødvendigt. Det skal simpelthen være billigere at drive virksomhed, så vi ikke ser konkurser og butikslukninger på stribe. Dermed bliver der råd til mere vækst, der kommer den almindelige københavner til gode. Det vil være en direkte kontant indsprøjtning, hvis virksomhederne skal betale mindre dækningsafgift og undgå afgifter på udeservering og gadesalg, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Sænket dækningsafgift for 75 mio. kroner
Dækningsafgiften er en kommunal særskat på erhvervsejendomme, og i år betaler ejerne af de københavnske kontorer, forretninger, hoteller, fabrikker og værksteder næsten en milliard kroner i dækningsafgift.

Københavns Kommune opkræver 9,8 promille i dækningsafgift, og hvis den sænkes til fx 9 promille, vil det give en besparelse til erhvervslivet på omkring 75 mio. kroner.

Men en sænkning af dækningsafgiften alene rækker ikke i en krisetid. Cecilia Lonning-Skovgaard mener, at Københavns Kommune bør sætte ind alle de steder, det er muligt, for at hjælpe det trængte erhvervsliv.

Afgifterne på udeservering, skilte på gaden og gadesalg skal også fjernes, hvilket tilsammen vil give en besparelse for erhvervslivet på 10 mio. kr. Fx koster det i dag 3000 kroner at have en stadeplads i en park.

“Samlet set kan opgøret med gebyrerne give erhvervslivet i København en besparelse på 85 mio. kr. årligt. Hoteller, restauranter og detailhandel i København er stadig hårdt ramt af coronakrisen, og tiden er ikke til særskatter, som gør det sværere at være virksomhed. Vi skal fjerne benspænd og frigive penge til vækst. Ellers går byen i stå,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Fakta om dækningsafgift og gebyrer:

· Kommunerne i Danmark kan maksimalt opkræve en dækningsafgift på 10 promille.

· Københavns Kommune opkræver 9,8 promille, og det er for 2020 budgetteret til 958 millioner kroner.

· En tilladelse til mobilt gadesalg i parker koster i dag 3000 kr. eksklusiv moms.

· En stadeplads i en park koster 3000 kr. eksklusiv moms.

Kontakt:

Pressechef Claus Bøggild, 22828437 / jw9k@kk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/v-borgmester-vil-saenke-og-fjerne-afgifter-for-85-mio-i-kobenhavn?releaseId=13598900

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu