PRM / Vallensbæk Kommune er kandidat til årets Brolæggerpris

15. oktober 2018 08:00 | Af: Ritzau Info
 

Brolæggerlauget i Dansk Byggeri har været Danmark rundt og fundet fem kandidater til Brolæggerprisen. En af dem er den nye promenadesti i Vallensbæk.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Det er 33. gang, at Brolæggerlauget i Dansk Byggeri uddeler Brolæggerprisen, der går til et nytænkende og iderigt brolæggerprojekt. Vallensbæk Kommune er indstillet som bygherre på den nye promenade, der forbinder bymidten og Strandparken.

– Brolæggerprisen er en anerkendelse af, at der findes masser af brolæggerarbejde i rigtig høj kvalitet, der samtidig er med til at skabe smukke og gennemtænkte byområder med plads til liv, siger sektionskonsulent for Brolæggerlauget i Dansk Byggeri Mikael Mortensen.

Vallensbæks promenade
Den bugtede promenadesti er belagt med 1.900 kvadratmeter jetbrændte granitfliser i forskellige størrelser. Undervejs er der lavet ovale pladser, hvor man kan opholde sig. De mange granitfliser, som skulle skæres, har været en stor udfordring for brolæggerne fra Hougaard & Petersen. Men resultatet er lige i øjet.

De andre projekter, der konkurrerer om prisen, er Danmarks længste gågade i Esbjerg, Ringsteds klimasikrede torv, Tingbergs præcise og iderige brolægning foran kulturhuset og Grenås nye torv, der er inspireret af lokalhistorien.

Om Brolæggerprisen
Brolæggerprisen uddeles til en bygherre, rådgiver eller arkitekt, der med et eller flere projekter har vist nytænkning og iderigdom i forbindelse med belægningsarbejdet. Komiteen lægger vægt på kreativitet, valg af materiale og den håndværksmæssige kvalitet, og derudover skal bygherren have udført et kvalificeret tilsyn.

Brolæggerprisen bliver uddelt den 25. oktober. Med titlen følger 25.000 kroner, der skal bruges til udvikling i brolæggerfaget.

Kontakt:

Chefkonsulent i Dansk Byggeri Mikael Mortensen, 72 16 01 92, mmo@danskbyggeri.dk
Journalistpraktikant Caroline Schrøder, 29 74 94 44, csc@danskbyggeri.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vallensbaek-kommune-er-kandidat-til-arets-brolaeggerpris?releaseId=13562360

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu