ANNONCE

PRM / Vegetarisk Forening: Regeringen bør sikre vegetariske alternativer alle ugens dage

29. oktober 2020 14:15 | Af: Ritzau Info
 

Regeringens initiativ for de statslige køkkener er fint, men i Vegetarisk Forening undrer man sig over, at regeringen ikke starter med at indføre en fast plantebaseret valgmulighed – og i alle offentlige institutioner, ikke kun statens

Pressemeddelelse fra Dansk Vegetarisk Forening

Regeringen vil indføre to rent vegetariske dage om ugen i de statslige kantiner, skriver Ritzaus Bureau og en lang række aviser i dag.

“Det er et rigtig fint initiativ. Men vi forstår ikke, hvorfor man ikke er startet med at indføre en fast plantebaseret valgmulighed – og i alle offentlige institutioner, ikke kun staten. Det har vi efterlyst i flere år. Så alle borgere hver dag kan blive inspireret til at vælge det grønne, foruden at der dermed vises hensyn til alle de borgere, som allerede lever plantebaseret”, siger Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

“Ved at have en fast valgmulighed kan vi inspirere alle til det grønne valg, og samtidig tager man hensyn til alle de mennesker, der af forskellige årsager ikke spiser det ene eller andet. Det er et meget liberalt forslag, som det ligger lige til højrebenet at indføre”.

Han påpeger, at det kan give modstand, når man ikke starter med at give folk valgmuligheden. For eksempel har Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti reageret på regeringens nye tiltag ved at erklære, at han fremover vil spise dobbelt så meget kød.

“Vi tror på, at det er bedst at starte med at have det som et alternativ, for så vil der være flere og flere, der prøver det, og så vil det blive mere normalt og naturligt at spise vegetarisk mad. Når det så efter lidt tid er blevet normalt, kan man gå videre med tiltag, som dem regeringen foreslår i dag”, siger DVF’s generalsekretær.

Derudover påpeger han, at de politikere, som er imod regeringens initiativ, er inkonsistente i deres argumentation, når de bruger argumenter om frihed og tvang.

“Hvis man ikke bryder sig om, at der indføres faste kødfrie dage for alle, så meget desto mere burde man for længst have støttet vores forslag om et fast plantebaseret alternativ i alle de offentlige køkkener. For det er ifølge klimaforskerne uomgængeligt, at vi skal omstille forbruget og produktionen af fødevarer i retning af flere planter. Spørgsmålet er kun på hvilken måde, vi bedst fremmer grønne måltider”, siger DVF’s generalsekretær.

Kontakt:

Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening
rc (at) vegetarisk.dk / Tlf 50 56 18 17

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vegetarisk-forening-regeringen-bor-sikre-vegetariske-alternativer-alle-ugens-dage?releaseId=13603400

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu