ANNONCE

PRM / Velliv og Industriens Pension køber over 500 nybyggede boliger af NREP i København og Aarhus

3. december 2020 14:10 | Af: Ritzau Info
 

Velliv og Industriens Pension køber sammen tre markante byggerier i København og Aarhus af NREP for knap 2 mia. kr. Mere end 50.000 m2 bolig og erhverv skifter hænder i forbindelse med handlen.

Pressemeddelelse fra Industriens Pension

Velliv og Industriens Pension har indgået aftale med den danske ejendomsvirksomhed og investor NREP om at købe de nyopførte boligbebyggelser “Strandhaverne” på Amager, “Himmelbyen” i Ørestad og “Risskov Husene” i Risskov ved Aarhus. Samlet set er der tale om godt 50.000 m2 fordelt på 521 boliger og en mindre del erhvervsenheder.

“Vi er glade for aftalen, der understøtter vores strategi om at investere i nye boliger i og omkring de største byer med vækst, herunder selvsagt København og Aarhus. Investeringen vil bidrage positivt til solide afkast til vores kunder og ikke mindst mulighed for attraktive boliger. Endelig bidrager porteføljen til Vellivs strategi om ansvarlige og bæredygtige investeringer,” fortæller ejendomsdirektør Solveig Rannje fra Velliv.

Boligporteføljer med god beliggenhed
Alle ejendommene bliver forventeligt bæredygtighedscertifceret efter DGNB-standarden. Det betyder, at bebyggelserne lever op til høje krav for bl.a. miljømæssig bæredygtighed.

“Det er sjældent, at vi ser boligporteføljer af denne kvalitet og beliggenhed i markedet, og vi er derfor meget tilfredse med, at det er lykkedes os at gennemføre investeringen. Boligprojekterne bidrager til en god udvikling af områderne, og vi forventer, at de vil give solide langsigtede afkast til medlemmerne. Det er en investering, som passer godt ind i Industriens Pensions ejendomsstrategi,” siger Søren Tang Kristensen, ejendomsinvesteringschef i Industriens Pension.

De 521 boliger er fordelt på 185 boliger i Strandhaverne på Amager Strandvej, 128 boliger i Himmelbyen i Ørestad og 208 boliger i Risskovhusene i den nordlige del af Aarhus. Derudover indeholder Strandhaverne otte erhvervslejemål, fire hotellejligheder og en parkeringskælder med 130 p-pladser.

“De tre byggerier bærer typiske NREP-kendetegn, hvor der lægges vægt på at skabe boliger med udgangspunkt i bæredygtighed og livskvalitet, og vi er glade for at sælge til Industriens Pension og Velliv, som er gode og ansvarlige partnere med bæredygtighed højt på den strategiske agenda. Normalt foretrækker vi at eje vores ejendomme i længere tid, før vi sælger, men disse tre bygninger er en del af vores NSF1 fond, som vi arbejder på at kunne lukke”, siger Jakob Flymer, Investment Director i NREP.

Vellivs og Industriens Pensions rådgivere i forbindelse med transaktionen er Bruun & Hjejle, Gorrissen Federspiel, Red Cushmann & Wakefield, Deloitte og Kuben Management. NREPs rådgivere er Nordanö, Accura og PwC.

Kontakt:

Laurits Harmer Lassen, pressechef i Industriens Pension, mobil: 29 39 66 76

Mikkel Bro Petersen, pressechef i Velliv, mobil: 2483 8630

Erik Lorentz Larsen, pressechef i NREP, mobil: 4016 4160

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/velliv-og-industriens-pension-kober-over-500-nybyggede-boliger-af-nrep-i-kobenhavn-og-aarhus?releaseId=13605243

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu