ANNONCE

PRM / Vesthimmerland og Dansk Byggeri fornyer partnerskabsaftale

17. august 2020 05:00 | Af: Ritzau Info
 

Flere unge i Vesthimmerland skal vælge en erhvervsuddannelse, derfor fornyer kommunen sin partnerskabsaftale med Dansk Byggeri. Målet er at bygge videre på de gode resultater, som kommunen, de lokale virksomheder og kommunens skoler allerede har opnået, lyder det fra borgmester Per Bach Laursen.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Sidste år valgte lige knap 29 procent af de unge i Vesthimmerland en erhvervsuddannelse efter folkeskolens 9. eller 10. klasse. I år skal tallet op på 32 procent, og derfor har Vesthimmerland fornyet kommunens partnerskabsaftale med Dansk Byggeri. Formålet med aftalen er at arbejde tæt sammen om at få flere lokale unge til at interessere sig for erhvervsuddannelserne og sikre, at de unge, der starter på en uddannelse inden for bygge og anlæg, kan få en læreplads inden for kommunegrænsen.

– Vi har de seneste fire år haft rigtig god erfaring med det tætte samarbejde mellem både kommunen, skolerne og de lokale virksomheder i regi af partnerskabsaftalen. Vi kan få mange flere tiltag gennemført, når vi laver dem i fællesskab, og jeg glæder mig til de mange aktiviteter, som vi sammen har planlagt for næste skoleår, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune Per Bach Laursen.

For eksempel skal der efter sommerferien startes særlige EUD 8. og 9. klasser på Hornum Skole, hvor eleverne to dage om ugen skal have valgfag på erhvervsskolerne i Aars. Der vil fra næste skoleår også være særlige valgfag for eleverne i folkeskolens ældste klasser, der giver eleverne en smagsprøve på de håndværksmæssige fag på erhvervsskolerne.

– Jeg er meget glad for, at Vesthimmerlands Kommune vil fortsætte vores gode samarbejde. Erfaringerne både herfra og i andre kommuner er, at jo mere vi samler kræfterne, jo bedre når vi de unge. Vi skal have endnu flere unge ud i virkeligheden og opleve de fremtidsmuligheder, en erhvervsuddannelse giver. Vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder er enormt engagerede i at vise deres fag og virksomheder frem, ligesom de også i fællesskab forsøger at finde lærepladser til alle de unge, der starter på en erhvervsuddannelse, siger formand for Dansk Byggeri Henrik Holm.

Ud over at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, samarbejder parterne også om at opkvalificere ledige unge til at arbejde i bygge- og anlægsbranchen.

– Vi ved, at der i fremtiden bliver brug for endnu flere med en erhvervsuddannelse – det gælder både inden for byggeriet, men også andre fag. Her i kommunen vil vi gerne gøre vores til, at de lokale virksomheder også i fremtiden kan finde den arbejdskraft, de har brug for, i nærområdet. Partnerskabsaftalen har vist sig at være et godt fundament at arbejde ud fra, siger borgmester Per Bach Laursen.

Kontakt:

Borgmester i Vesthimmerland Kommune Per Bach Laursen, telefon 20 48 87 42
Formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Holm, telefon 24 88 71 71
Pressekonsulent i Dansk Byggeri Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vesthimmerland-og-dansk-byggeri-fornyer-partnerskabsaftale?releaseId=13597719

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu