ANNONCE

PRM / “Vi er aldrig bekymret for høje standarder – vi er kun bekymret for ingen standarder”

8. marts 2020 14:56 | Af: Ritzau Info
 

Europa har en unik mulighed for at iføre sig den teknologiske førertrøje. Det understregede Huaweis europæiske vicepræsident, Abraham Liu, på et pressemøde i København for danske journalister.
Han mener dog, at en europæisk førerposition kræver samarbejde mellem landene, høje standarder for 5G og kunstig intelligens samt en regulering af cyberspace.

Pressemeddelelse fra Huawei

De samfund, der mestrer kombinationen af 5G og kunstig intelligens, vil komme ud som vinderne af den fjerde industrielle revolution og sætte den globale agenda de næste 20 år. Sådan lyder Abraham Lius analyse af det globale teknologiske landskab set fra hans udgangspunkt som Huaweis europæiske vicepræsident og virksomhedens chief representative i EU.

– Vi mangler global regulering af cyberspace, og jeg tror, at EU er i stand til at vise vejen, siger Liu med henvisning til både konkurrencekommissær Magrethes Vestagers nye digitale strategi og det faktum, at Europa historisk set har haft det stærkeste industrielle fundament i verden. Abraham Liu mener derfor, at EU “blot” skal koble 5G og kunstig intelligens på en i forvejen velfungerende industri.

– Vi er kun bekymret for ingen standarder

Som Huaweis vicepræsident for den europæiske region er han i København for at give status på Huaweis rolle i EU. I den forbindelse lægger Liu stor vægt på, at alle interessenter i Europa bør arbejde sammen for at definere høje standarder for brugen af 5G og kunstig intelligens.

– Huawei er aldrig bekymret for høje standarder. Vi er kun bekymret for ingen standarder. EU’s digitale strategi udstikker lige nu nogle fornuftige retningslinjer, og senere kommer lovforslagene. Men i virkeligheden er det de teknologiske kompetencer i Europa, der sammen skal finde en måde at definere regionens teknologiske position og standarder, siger Abraham Liu.

Stor tillid til Europa

Til spørgsmålet om hvorvidt han er bekymret for, at europæiske lande vil fravælge Huawei, svarer han roligt:

– Det er op til hvert enkelt land, og jeg har stor tillid til, at europæiske lande ikke diskriminerer. Europa har en imponerende talentmasse i både industrien og på universiteterne, og det er min klare opfattelse, at operatører og regeringer træffer beslutninger på baggrund af ekspertviden, fakta og hensyn til deres interessenter. Så jeg er ikke bekymret, slutter Abraham Liu, Huaweis chief representative hos EU i Bruxelles og vicepræsident for Huawei i Europa.

Abraham Liu talte på et pressemøde til en gruppe af danske journalister fredag den 6. marts.

Kontakt:

Public Affairs and Communications Department Huawei Technologies (Denmark) ApS Liu Yinhanxiao tlf.: Mobile: +45 50206098/+86 18923745184 email: liuyinhanxiao@huawei.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vi-er-aldrig-bekymret-for-hoje-standarder-vi-er-kun-bekymret-for-ingen-standarder?releaseId=13589610

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu