ANNONCE

PRM / VIAs Campus Horsens har igen fremgang i optaget af studerende

28. juli 2020 00:03 | Af: Ritzau Info
 

Ved midnat fik de unge ansøgere besked på, om de er optaget på deres drømmeuddannelser. I år har Campus Horsens optaget 1.066 studerende.

Pressemeddelelse fra VIA University College

Klausuleret: må tidligst offentliggøres 28. juli kl. 00:01

1.066 håbefulde, nye studerende begynder på Campus Horsens efter sommerferien. Det er 2,1 procent flere studerende end året før. Det sker endda oven på rekordåret i fjor, hvor 11 procent flere unge blev optaget end i 2018.

“Vi er i VIA godt tilfredse med årets optag. Tallene er stort set som forventet, og på mange af uddannelserne er der allerede fyldt helt op,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits, der er den øverst ansvarlige for alle VIAs uddannelser, der er spredt i 11 byer i Region Midtjylland.

Fremgang til ingeniøruddannelserne og pædagoguddannelsen

VIAs ingeniøruddannelser har optaget 1,2 procent flere studerende – og dét kommer oven i en stigning i optaget på ingeniøruddannelserne i 2019 på hele 22 procent.

Fremgangen for 2. år i træk på ingeniøruddannelserne glæder VIA, som har igen i år har haft øget fokus på rekruttering af unge til netop disse uddannelser, fordi erhvervslivet mangler ingeniører.

Historisk er netop ingeniøruddannelserne kendt for at have et stort efteroptag, og derfor forventer VIA også, at byde endnu flere unge og skarpe hjerner velkommen til et studie på ingeniøruddannelserne de kommende uger.

Også pædagoguddannelsen i Horsens står for en pæn fremgang og har optaget 12,3 procent flere studerende i år. Uddannelsen har optaget det maksimale antal studerende, og i alt begynder 155 pædagogstuderende på Campus Horsens efter sommerferien.

200 ekstra studiepladser på baggrund af Corona

På grund af situationen med coronavirus har VIA i år oprettet ca. 200 ekstra studiepladser. De er skabt på grund af et politisk ønske til alle uddannelsesinstitutioner om at øge optaget af nye studerende, fordi de unge ikke pt. har samme muligheder som normalt for at bruge sabbatår på eksempelvis udlandsrejser og for at få arbejde.

Her står pædagoguddannelsen i Horsens for 11 ud af de 200 pladser – som de har fyldt ud.

Ledige pladser hos VIA

Selv om mange af VIAs uddannelser kan melde om fulde huse, er der stadig ledige studiepladser at søge for unge, der har fået afslag på drømmeuddannelsen, og for unge, der ikke nåede at søge inden ansøgningsfristen.

“Vi forventer et efteroptag på op mod 500 ekstra studerende, der søger vores ledige studiepladser frem til studiestart omkring 1. september. Studievejlederne i VIA sidder nu parate til at behandle de ekstra ansøgninger, der kommer ind i de kommende uger. Man er også velkommen til at ringe til VIAs studievejledere for at få gode råd og svar på spørgsmål,” siger Gitte Sommer Harrits.

Hun opfordrer kraftigt unge, der har fået afslag fra deres drømmestudie, til at tænke i nye baner.

Ledige pladser i Horsens

I Horsens er der ledige studiepladser på ingeniøruddannelserne og på uddannelserne til markedsføringsøkonom og produktionsteknolog. Flere af uddannelserne under byggeri og teknik har også ledige pladser – her iblandt bygningskonstruktøruddannelsen og kort- og landmåler uddannelsen.

Pædagoguddannelsen har optaget det maksimale antal studerende. Men ønsker du at læse til pædagog i Horsens, kan du fortsat prøve at søge en standbyplads. En standbyplads åbnes, hvis der er én, som vælger at springe fra. Ved at søge standbypladser skal man være klar til at begynde allerede i efteråret og ellers til februar for de studier, som har vinteroptag.

På VIAs hjemmeside – www.via.dk/ledige-pladser – er der en liste over ledige studiepladser på VIAs uddannelser i Horsens og resten af Region Midtjylland.

Kontakt

Gitte Sommer Harrits Prorektor

T: +45 8755 1876

E: gish@via.dk

Lone Mosegaard Christensen

Journalist og kommunikationskonsulent

T: +45 8755 1409

E: lmoo@via.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vias-campus-horsens-har-igen-fremgang-i-optaget-af-studerende?releaseId=13597266

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu