ANNONCE

PRM / VIAs Campus Viborg er næsten fyldt helt op

28. juli 2020 00:02 | Af: Ritzau Info
 

På Campus Viborg kan fire ud af fem uddannelser melde om fuldt optag i år. Særligt de netbaserede uddannelser hitter.

Pressemeddelelse fra VIA University College

Klausuleret: må tidligst offentliggøres den 28. juli kl.00.01

Kl.00.01 i nat kunne 408 forventningsfulde nye studerende læse, at de er blevet tilbudt optagelse på VIAs Campus Viborg. De kommende studerende vil begynde på deres første semester på den anden side af sommeren.

Animationsuddannelsen i Viborg oplever i år stor opmærksomhed og har udbudt alle pladser til 52 nye studerende. Det er en stigning på 4 procent sammenlignet med 2019. Animationsuddannelsen læses på The Animation Workshop, som er en del af VIA University College i Viborg. Generelt er Campus Viborgs antal af ansøgere steget med 1,3 procent og campusset udbyder derudover både sygeplejerskeuddannelsen og pædagoguddannelsen – også netbaseret. Til Campus Viborg hører også læreruddannelsen, som bliver udbudt i Skive. De oplever en stigning for antal optagne på 11,4 procent og der er stadig ledige pladser at søge på uddannelsen i Skive.

De netbaserede uddannelser hitter
VIAs netbaserede uddannelser hitter blandt ansøgere, og især den netbaserede pædagoguddannelse er populær i år. Uddannelsen har 54 studiepladser, hvoraf de alle er blevet optaget. Derfor melder denne uddannelse også om fuldt hus. Sygeplejerskeuddannelsen byder 135 nye studerende velkomne, hvoraf 28 skal læse den netbaserede udgave af uddannelsen. Denne uddannelse er gået frem med 22 procent i alt og med en stigning i førsteprioritetsansøgninger på i alt ni procent.

6.171 nye studerende
I alt har VIA i år modtaget 18.566 ansøgninger og optager i år 6.171 nye studerende, som alle begynder efter sommerferien på over 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland. Det er en stigning på 2,3 procent sammenlignet med forrige år. Grundet situationen med coronavirus har VIA netop oprettet 203 ekstra studiepladser.
De er skabt på baggrund af et politisk ønske om at øge optaget af nye studerende, fordi de unge ikke har samme muligheder som før for et sabbatår med eksempelvis udlandsrejser og for at arbejde. Disse ekstra studiepladser er fordelt på VIAs velfærdsuddannelser og privatrettede uddannelser med lav ledighed.

VIAs ledige studiepladser
Til trods for det høje optag på mange af VIAs uddannelser, er der fortsat ledige pladser at søge. VIAs studievejledere sidder derfor klar i dag og de kommende uger for at besvare henvendelser og spørgsmål vedrørende ledige studiepladser og for at behandle nye ansøgninger.

“Vi forventer et efteroptag på op mod 500 ekstra studerende, der søger vores ledige studiepladser frem til studiestart omkring den 1. september. Studievejlederne i VIA sidder nu parate til at behandle de ekstra ansøgninger, der kommer ind i de kommende uger,” siger VIA University Colleges prorektor, Gitte Sommer Harrits.

Hun tilføjer:
“I VIA har vi masser af gode erfaringer med, at studerende, der ikke kom ind på deres førsteprioritet, er blevet glade for et alternativt studie. Jeg vil derfor anbefale unge, der har fået afslag, at se på studieretninger og andre uddannelsesbyer end dem, de søgte i første omgang, for der er stadig mange gode muligheder for dem, der opfylder adgangsbetingelserne. Og jeg vil råde til at få sendt ansøgningerne hurtigst muligt.”

Sidder man med tvivl og spørgsmål kan man også lægge vejen forbi VIAs blog ‘dinstudievej.dk’, som har til formål at hjælpe unge med studievalget.

Se oversigten over ledige studiepladser hos VIA her (https://www.via.dk/ledige-pladser).

Pressekontakt for yderligere oplysninger
Prorektor Gitte Sommer Harrits
T: 87 55 18 76
E: gish@via.dk

Kommunikationsmedarbejder Christine de Wolff
T: 87 55 14 35
E: ddwo@via.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vias-campus-viborg-er-naesten-fyldt-helt-op?releaseId=13597255

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu