ANNONCE

PRM / Viborg Animation Festival blev en succes for 9. år i træk

5. oktober 2020 06:01 | Af: Ritzau Info
 

Viborg Animation Festival viste igen i år et væld af animationsfilm, udstillinger, oplevelser i virtual reality, workshops, brancheevents og meget mere, da Danmarks største internationale animationsfestival for 9. gang indtog Viborg i uge 39. Både børn, voksne, professionelle og nysgerrige fik mulighed for at få et indblik i animationens uendelige muligheder. Nu er det tid til at gøre status.

Pressemeddelelse fra VIA University College

“Vi er alle sammen utrolig glade og lidt trætte oven på en veloverstået festival” siger en tilfreds Jane Lyngbye Hvid Jensen, festival director for Viborg Animation Festival (VAF).

VAF blev som vanligt afholdt i uge 39 og åbnede igen i år en række udstillingssteder i Viborg.

“Det er gået virkelig godt og vi er simpelthen så stolte over, at vi har afviklet en skøn, mangfoldig og sikker festival for Viborgenserne og for de professionelle – og ikke mindst for de mange skoleelever og børnehavebørn, der deltog i dette års ANIMOK”.

Nye samarbejder og tiltag indledt i 2020
Blandt de nye tiltag er et ambitiøst samarbejde med et af byens kraftcentre for kunst og kultur:

“Jeg er personligt og på VAFs vegne stolt af, at vi på baggrund af en række fælles projekter de seneste år har indledt et ambitiøst 3-årigt samarbejde med Viborg Kunsthal, som for alvor starter i 2021”, fortæller Jane Lyngbye Hvid Jensen.

“I år arrangerede vi en smagsprøve i kraft af udstillingen ‘Khora x Viborg Kunsthal x VAF’, hvor publikum kunne opleve kunstværker i virtual reality, som er skabt af internationalt anerkendte kunstnere. De kommende år vil nogle af billedkunstens største navne lave VR-kunst i samarbejde med animatorer fra The Animation Workshop, som får verdenspremiere på Viborg Kunsthal under VAF – så det ser jeg virkelig frem til!”.

På grund af Covid-19 måtte de internationale gæster desværre udeblive i år. Det medførte dog kun enkelte aflysninger, at branchen måtte blive hjemme:

“Konferencer, seminarer, masterclasses og talks afvikledes næsten uden undtagelse online. Det har selvfølgelig været i en udfordring at tilpasse alle events til de skiftende retningslinjer, men det har overordnet set været en stor succes, og vi kommer til at bygge videre på vores erfaringer med i de kommende år” siger Jane Lyngbye Hvid Jensen.

Næste år fejrer VAF 10-års jubilæum
Mens der evalueres og afrapporteres, begynder forberedelserne til VAF 2021, som bliver festivalens 10-års jubilæum.

“Vi håber selvfølgelig på, at omstændighederne vil tillade de mange internationale og danske gæster fra animationsbranchen at vende tilbage, og at vi kan afvikle både filmforestillinger, udstillinger, konferencer og andre brancheevents fysisk” siger Jane Lyngbye Hvid Jensen håbefuldt,”men samtidig vil vi uden tvivl holde fast i og videreudvikle det online aspekt for at række ud til et endnu bredere publikum, særligt i forhold til hybridevents med live streaming og lignende”.

10-året for VAF bliver ligeledes en markering af, at VAF er vokset fra en tegnefilmfestival med børnefamilier som den primære målgruppe, til en velvoksen festival, der spænder over både et internationalt filmprogram, kulturelle events, samarbejder med lokale kulturaktører, et omfattende skoleprogram i ANIMOK og ikke mindst et voksende branchespor, som omfatter konferencer, seminarer, masterclasses mv.

“Og ikke mindst kommer Viborgs nye status som UNESCO Creative City i kategorien Media Arts selvfølgelig også til at være meget synlig til VAF 2021” afslutter Jane Lyngbye Hvid Jensen.

VAF 2021 er allerede undervejs, så Viborg og resten af Danmark kan trygt sætte kryds i kalenderen i uge 39 næste år, 27. september – 3. oktober, når Viborg Animation Festival for 10. gang danner rammen om Danmarks største internationale animationsfestival.


Fakta:

  • Viborg Animation Festival kaldes VAF og afholdes hvert år i uge 39.
  • VAF havde i 2020 ca. 11.000 besøgende.
  • ANIMOK er en animationsfestival for skoler og dagtilbud og omfatter bl.a. workshops, filmvisninger og en årlig skolekonkurrence, hvor skolebørn fra Viborg kommune laver animationsfilm, som vises i biografen og bedømmes af en professionel jury.
  • ANIMOK havde i 2020 1620 deltagende børn under VAF.
  • Find VAF på Facebook og Instagram @viborganimationfestival.
  • Hjemmeside: www.animationsfestival.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/viborg-animation-festival-blev-en-succes-for-9-ar-i-traek?releaseId=13601269

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu