ANNONCE

PRM / Viborg Animation Festival blev en succes for 9. år i træk

5. oktober 2020 06:01 | Af: Ritzau Info
 

Viborg Animation Festival viste igen i år et væld af animationsfilm, udstillinger, oplevelser i virtual reality, workshops, brancheevents og meget mere, da Danmarks største internationale animationsfestival for 9. gang indtog Viborg i uge 39. Både børn, voksne, professionelle og nysgerrige fik mulighed for at få et indblik i animationens uendelige muligheder. Nu er det tid til at gøre status.

Pressemeddelelse fra VIA University College

“Vi er alle sammen utrolig glade og lidt trætte oven på en veloverstået festival” siger en tilfreds Jane Lyngbye Hvid Jensen, festival director for Viborg Animation Festival (VAF).

VAF blev som vanligt afholdt i uge 39 og åbnede igen i år en række udstillingssteder i Viborg.

“Det er gået virkelig godt og vi er simpelthen så stolte over, at vi har afviklet en skøn, mangfoldig og sikker festival for Viborgenserne og for de professionelle – og ikke mindst for de mange skoleelever og børnehavebørn, der deltog i dette års ANIMOK”.

Nye samarbejder og tiltag indledt i 2020
Blandt de nye tiltag er et ambitiøst samarbejde med et af byens kraftcentre for kunst og kultur:

“Jeg er personligt og på VAFs vegne stolt af, at vi på baggrund af en række fælles projekter de seneste år har indledt et ambitiøst 3-årigt samarbejde med Viborg Kunsthal, som for alvor starter i 2021”, fortæller Jane Lyngbye Hvid Jensen.

“I år arrangerede vi en smagsprøve i kraft af udstillingen ‘Khora x Viborg Kunsthal x VAF’, hvor publikum kunne opleve kunstværker i virtual reality, som er skabt af internationalt anerkendte kunstnere. De kommende år vil nogle af billedkunstens største navne lave VR-kunst i samarbejde med animatorer fra The Animation Workshop, som får verdenspremiere på Viborg Kunsthal under VAF – så det ser jeg virkelig frem til!”.

På grund af Covid-19 måtte de internationale gæster desværre udeblive i år. Det medførte dog kun enkelte aflysninger, at branchen måtte blive hjemme:

“Konferencer, seminarer, masterclasses og talks afvikledes næsten uden undtagelse online. Det har selvfølgelig været i en udfordring at tilpasse alle events til de skiftende retningslinjer, men det har overordnet set været en stor succes, og vi kommer til at bygge videre på vores erfaringer med i de kommende år” siger Jane Lyngbye Hvid Jensen.

Næste år fejrer VAF 10-års jubilæum
Mens der evalueres og afrapporteres, begynder forberedelserne til VAF 2021, som bliver festivalens 10-års jubilæum.

“Vi håber selvfølgelig på, at omstændighederne vil tillade de mange internationale og danske gæster fra animationsbranchen at vende tilbage, og at vi kan afvikle både filmforestillinger, udstillinger, konferencer og andre brancheevents fysisk” siger Jane Lyngbye Hvid Jensen håbefuldt,”men samtidig vil vi uden tvivl holde fast i og videreudvikle det online aspekt for at række ud til et endnu bredere publikum, særligt i forhold til hybridevents med live streaming og lignende”.

10-året for VAF bliver ligeledes en markering af, at VAF er vokset fra en tegnefilmfestival med børnefamilier som den primære målgruppe, til en velvoksen festival, der spænder over både et internationalt filmprogram, kulturelle events, samarbejder med lokale kulturaktører, et omfattende skoleprogram i ANIMOK og ikke mindst et voksende branchespor, som omfatter konferencer, seminarer, masterclasses mv.

“Og ikke mindst kommer Viborgs nye status som UNESCO Creative City i kategorien Media Arts selvfølgelig også til at være meget synlig til VAF 2021” afslutter Jane Lyngbye Hvid Jensen.

VAF 2021 er allerede undervejs, så Viborg og resten af Danmark kan trygt sætte kryds i kalenderen i uge 39 næste år, 27. september – 3. oktober, når Viborg Animation Festival for 10. gang danner rammen om Danmarks største internationale animationsfestival.


Fakta:

  • Viborg Animation Festival kaldes VAF og afholdes hvert år i uge 39.
  • VAF havde i 2020 ca. 11.000 besøgende.
  • ANIMOK er en animationsfestival for skoler og dagtilbud og omfatter bl.a. workshops, filmvisninger og en årlig skolekonkurrence, hvor skolebørn fra Viborg kommune laver animationsfilm, som vises i biografen og bedømmes af en professionel jury.
  • ANIMOK havde i 2020 1620 deltagende børn under VAF.
  • Find VAF på Facebook og Instagram @viborganimationfestival.
  • Hjemmeside: www.animationsfestival.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/viborg-animation-festival-blev-en-succes-for-9-ar-i-traek?releaseId=13601269

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu