PRM / Videnskabelige studier bekræfter: Far er afgørende for, hvem vi vokser op og bliver til

1. juni 2018 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Vores far spiller et hav af roller gennem vores liv. Han kan være alt fra vores barndoms helt, over en møgirriterende bestemme-type til en uundværlig handyman og klippe i livet. I en ny artikel i det amerikanske digitale tidsskrift, Fatherly, understreger flere videnskabelige studier, at far betyder uendelig meget for, hvem vi vokser op og bliver til. Danmarks største formidler af kærlige hilsner, Interflora, vil i år hjælpe os alle med at huske at sætte pris på far til Fars dag 5. juni.

Pressemeddelelse fra Interflora

I de unge år var far der altid til at trøste og opmuntre, eller når der var brug for hjælp til lektier – eller også havde far en helt anden betydning. Vi har alle haft forskellige oplevelser med far, men vigtigheden af hans engagement i vores liv må ikke undervurderes, ifølge en ny artikel i det digitale tidsskrift Fatherly.

I tidsskriftet Fatherly har man kigget på en lang række forskningsundersøgelser, der peger på, at fars involvering i ens opvækst former måden, man taler og hører på, forøger ens ambitioner i livet samt udvikler ens sociale identitet, ens medieforbrugsvaner og holdninger over for andre.

“Lidt populært sagt kan du takke din far for, hvem du er. Vores fædre har en stor rolle i vores udvikling, og han fortjener i lige så høj grad en kærlig hilsen på Fars dag, som mor fortjener på Mors dag”, siger Søren Larsen, administrerende direktør for Interflora.

Fars rolle har ændret sig gennem dit liv
I teenageårene har det til tider været knap så positivt at have en involverende far. Her kunne det være rigtig irriterende, når far skulle blandede sig i tøjvalget og skulle stille spørgsmålstegn ved, hvorfor den tatovering var så vigtig.

Senere i voksenlivet har fars rolle igen ændret sig. Her er far den, man gerne kommer til, når der er brug for at blive hentet fra fest, når der skal bankes eller bores, males lejlighed, eller når der skal punges ud for noget sidst på måneden, der ikke helt er råd til.

“Far fortjener en stor tak for at involvere sig i vores liv. Han er der på alle de vigtige tidspunkter i livet, hvis vi har brug for hjælp, og derfor skal vi huske at sætte pris på alle de små ting, han gør for os i hverdagen,” siger Søren Larsen.

Link til artiklen i tidsskriftet Fatherly: https://www.fatherly.com/health-science/father-effect-influence-kids-affect-kids/

Interflora har samlet to lister med ting som far henholdsvis godt må hjælpe os med og ting som far godt må holde sig fra.

Ting Far godt må hjælpe os med:

  • Sætte lamper op. Vi kender det nok alle sammen – vi er flyttet i lejlighed, men har boet i mørke de første 3 måneder, fordi lampen ikke kommer op at hænge uden fars hjælp.
  • Personlig sparring. Karriere, økonomi eller privatliv. Far kommer altid til undsætning her.
  • Heppe på os til hver fodbold kamp. Det overrasker nok ikke nogen, hvis vores fodboldkampe har været en fast begivenhed i vores fædres kalender i flere år.
  • Være vores privatchauffør. Vi har nok ringet til vores kære far alt for mange gange i regnvejr, på vej hjem fra fest eller hvis distancen fra stationen var lidt for lang. Hvad havde vi dog gjort uden ham?

Ting Far bestemt ikke skal gøre eller blande sig i:

  • Kæresteproblemer. Der er ikke noget værre end at vores far leger kærlighedsguru i 2018 med hans old-school scorereplikker.
  • Kalde os det samme kælenavn siden vi var 6 år. Skattepige, bølle og puttegøj. Måske ikke helt så sexede øgenavne når kæresten besøger svigerforældrene første gang.
  • Tøjvalg. De outfits som var smarte dengang vores kære far var 25, er måske ikke ligeså smarte længere.
  • Tage alt for mange billeder på familieferier og lægge dem alle op på Facebook med tag. Det er aldrig sjovt at blive tagget i et billede, hvor man er alt for solbrændt med is i hele ansigtet.

For yderligere information, kontakt venligst:

  • Søren Flemming Larsen, administrerende direktør, Interflora Danmark, tlf. 43 43 47 47
  • Thomas Schmidt Jørgensen, PR-kontakt, Brandhouse PR, tlf. 26 70 77 14

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/videnskabelige-studier-bekraefter-far-er-afgorende-for-hvem-vi-vokser-op-og-bliver-til?releaseId=12960347

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu