ANNONCE

PRM / Vigtig hjælpepakke til dansk erhvervsliv

19. marts 2020 11:21 | Af: Ritzau Info
 

Ledernes Hovedorganisation roser den massive hjælpepakke til erhvervslivet, som alle partier i Folketinget er blevet enige om. Det er et meget stærkt signal om, at politikerne vil gøre meget for at hjælpe virksomhederne og lønmodtagerne så skånsomt som muligt gennem corona-krisen.

Pressemeddelelse fra Lederne

Politikerne fortjener ros for at handle hurtigt og markant i denne meget alvorlige situation for dansk erhvervsliv. Det mener Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation, i kølvandet på offentliggørelsen af den massive hjælpepakke til danske virksomheder, som alle partier i Folketinget er blevet enige om.

– Dansk erhvervsliv står lige nu i en dybt alvorlig og ekstraordinær situation, som koster mange virksomheder virkelig dyrt og kan true dem på eksistensen. Vi ser også allerede en eksplosiv stigning i ledigheden, og derfor er det meget positivt, at Folketinget nu også reagerer med ekstraordinære midler i form af den nye hjælpepakke. Den giver ikke bare virksomhederne en vigtig saltvandsindsprøjtning, men sender også et klart signal om, at politikerne er klar til at levere det, der kræves for at få os gennem krisen, siger Svend Askær.

Han slår fast, at det er afgørende at fastholde den organisatoriske og produktionsmæssige kapacitet i virksomhederne. Og derudover skal der sikres en tilstrækkelig effektiv efterspørgsel fra forbrugere, virksomheder og det offentlige i takt med, at corona-krisen forhåbentlig snart slipper sit tag i dansk økonomi.

Vil følge situationen tæt

Hjælpepakken består blandt andet af en kompensationsordning for selvstændige, som oplever store fald i deres omsætning. Virksomhederne får også i en periode kompensation for nogle af de faste omkostninger, som virksomhederne ikke længere har omsætning til at dække. Derudover får små og mellemstore eksportvirksomheder øget adgang til eksportkredit, og rammen for statsgaranterede låneordninger for alle virksomheder forhøjes. Samtidig skal de offentlige indkøb være med til at sikre, at erhvervslivet kommer godt gennem krisen, og der bliver lempeligere vilkår for at modtage dagpenge for ledige i den kommende tid.

Svend Askær kalder hjælpepakken et meget vigtigt skridt og slår samtidig fast, at Ledernes Hovedorganisation vil følge tæt, om der bliver behov for yderligere tiltag. Hovedparten af de godt 128.000 medlemmer er ledere i danske virksomheder, hvoraf mange er hårdt presset under krisen, men cirka 10.000 er også selvstændige erhvervsdrivende, som har helt særlige udfordringer.

– De selvstændige erhvervsdrivende har jo sjældent samme økonomiske polstring som større virksomheder, og derfor kan en så alvorlig krise hurtigt rive tæppet væk under mange. Vi vil derfor holde skarpt øje med, om der er behov for nye tiltag ikke mindst til den gruppe. Og hvis det bliver nødvendigt, vil vi hjælpe regeringen ved at gøre opmærksom på nye forslag ud fra de behov, vores medlemmer har, siger Svend Askær.

Kontakt:

Pressechef Søren Kudahl tlf.: 2338 4211 email: sku@lederne.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vigtig-hjaelpepakke-til-dansk-erhvervsliv?releaseId=13590226

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu