PRM / Vigtig rolle til idrætten i medieforliget

29. juni 2018 11:34 | Af: Ritzau Info
 

Det fremgår af medieforliget, at DR skal lave en alsidig dækning af dansk idræt. Det er Danmarks Idrætsforbunds formand, Niels Nygaard, meget tilfreds med, og han ser frem til resultatet af de kommende forhandlinger om public service-aftalerne.

Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået et nyt medieforlig. Af forligsteksten fremgår det blandt andet, at ‘DR skal være forpligtet til at have en alsidig dækning af dansk idræt’.

Den sætning vækker glæde hos Niels Nygaard, der er formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF).

“Jeg er glad for, at partierne bag aftalen understreger, at idræt skal spille en væsentlig rolle i DR fremover. Idræt kan noget særligt i forhold til at danne fællesskaber og binde danskerne sammen, så det er vigtigt, at DR også kommer til at prioritere det i fremtiden. Det har politikerne haft blik for,” siger Niels Nygaard.

I august og september skal der udarbejdes public service-aftaler med de forskellige aktører – blandt andet DR. Her skal det gøres mere konkret, hvad en alsidig dækning af dansk idræt indebærer. Ifølge Niels Nygaard dækker alsidighed over flere forskellige ting

“Jeg mener, at en alsidig dækning indebærer en dækning af mange forskellige idrætsgrene – også fra parasporten. Alsidigheden bør også indebære en dækning, som indeholder både nyheder, transmissioner og dokumentarer. Og endelig mener jeg også, at en alsidig dækning indebærer en dækning af både elitehistorier, af de brede idrætshistorier og af de forskellige samfundsindsatser, som foreningsidrætten løfter,” siger Niels Nygaard.

Kontakt:

Formand Niels Nygaard tlf.: 43262005 / 20737112 email: nny@dif.dk

Kommunikationskonsulent Lars Hestbech tlf.: 43262041 / 23323784 email: lhe@dif.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/prm-vigtig-rolle-til-idraetten-i-medieforliget?releaseId=13150294

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu