PRM / Vigtig trafikinfo i forbindelse med CPH Half den 16. september

7. september 2018 10:58 | Af: Ritzau Info
 

Når København og Frederiksberg søndag 16. september lægger gader til Copenhagen Half Marathon, vil dele af hovedstaden være spærret af for trafik i perioden 9.00-15.00. Afspærringsplanen er udarbejdet med størst mulig omtanke for beboere og trafikanter – samtidig med at ruten er lynhurtig og rekordegnet. Læs mere om hvordan du kommer rundt i byen.

Pressemeddelelse fra Sparta Atletik og Motion

Der er lagt op til en gigantisk folkefest i hovedstaden søndag 16. september, når mere end 22.000 motionsløbere sammen med et stærkt elitefelt bestående af verdens aller hurtigste løbere, på jagt efter verdensrekorden, deltager i Copenhagen Half Marathon. Allerede til premieren i 2015 og igen i 2016 og 2017 var CPH Half særdeles populært blandt såvel løbere som tilskuere, og arrangørerne forventer rigtig mange mennesker i byen i forbindelse med eventen.

Løbet indebærer en række trafikale ændringer, som er skitseret herunder:

Københavns hovedfærdselsåre åben for trafik hele søndagen

To af Københavns allermest befærdede gader holder åbent for al trafik under hele Copenhagen Half Marathon. Det drejer sig om Kalvebod Brygge, som er åbent indtil Bernstoffgade og om H.C. Andersens Boulevard / Gyldenløvesgade /Åboulevarden.

“Med flere hovedfærdselsårer åbne samt flere krydsningspunkter på ruten sikrer vi os, at bilister og andre trafikanter kan komme rundt i byen både på tværs af ruten og inden for ruten. Det er vigtigt for os netop at udarbejde en trafikplan med åbne veje, så vores fest bliver en god oplevelse også for dem, der ikke løber med,” fortæller Lars Nissen, der er løbsteknisk chef for Copenhagen Half Marathon.

Disse veje er åbne hele søndag 16. september:

 • H.C. Andersens Boulevard / Åboulevarden / Ågade / Bispeengbuen er åben i begge retninger hele dagen
 • Kalvebod Brygge lukkes ved Bernstorffsgade, og herfra ledes trafikken ned ad Bernstorffsgade. Trafikken på disse to veje kan køre i begge retninger hele dagen.
 • Folke Bernadottes Allé / Grønningen er åben i begge retninger hele dagen
 • Al trafik fra Knippelsbro ledes via Havnegade til Holmens Kanal og Toldbodgade

Under løbet vil det være muligt at krydse en stor del af de afspærrede gader via særlige sluser. Mange af de afspærrede gader åbnes for trafik igen, så snart løberne har passeret.

Det er muligt at krydse CPH Half-ruten i bil følgende steder, når der ikke er løbere i området:

 • Østerbrogade ved Classensgade – lukket kl. 11.00 – 12.00
 • Gothersgade ved Øster Farimagsgade – lukket kl. 11.00 – 13.00
 • Nørrebrogade ved Jagtvej – lukket kl. 11.15 – 13.30
 • Falkoner Allé ved Smallegade/Gl. Kongevej – lukket kl. 11.30 – 14.00
 • Enghavevej ved Lyrskovgade – lukket kl. 11.30 – 14.00
 • Folke Bernadottes Allé ved Øster Voldgade – lukket kl. 11.45 – 14.45
 • Strandboulevarden ved Randersgade – lukket kl. 12.00 – 15.00

Bemærk venligst at lukketiderne er vejledende, og at der kan forekomme ændringer. Ruten kan alle steder krydses til fods, så længe der ikke er løbere på det pågældende sted.

Hold øje med info om trafikale ændringer på det interaktive rutekort her, hvor der også kan læses detaljeret information om alle trafikale ændringer for hovedstadens forskellige bydele, herunder parkering, afspærrede gader, busændringer m.m.

Trods fornuftige hensyn til beboere og trafik er ruten til Copenhagen Half Marathon bygget op, så den indbyder til rekordmuligheder for både eliteløbere fra hele verden og for de flere end 22.000 motionsløbere ligeledes fra både ind- og udland.

Fakta om Copenhagen Half Marathon

De seneste tre år har gaderne i København og Frederiksberg lagt grund til halvmaraton-tider af ypperste verdensklasse, og det bliver med sikkerhed tilfældet igen, når startskuddet til Copenhagen Half Marathon lyder d. 16. september klokken 11.15. Årets elitefelt er nemlig det stærkeste nogensinde – og anført af sidste års vinder, Abraham Cheroben fra Bahrain, vil verdensrekordenen blive jagtet ved CPH Half 2018!

Læs mere her.

Bidragsyder: Nordea-fonden

Samarbejdspartnere: Sport Event Denmark, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Wonderful Copenhagen.

Primær sponsor: Zalando

Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik & Motion

Startnumre købes på cphhalf.dk

Deltagergebyr: 525 kr. (475 kr. før 1. september)

Deltagerloft: 25.000

Dato: Søndag 16. september 2018

Start og mål: Øster Allé

Læs meget mere på www.cphhalf.dk

Kontaktinformation:

Martin van Dijk, presseansvarlige Copenhagen Half Marathon: 26292691

Kontakt:

PR- og Pressemedarbejder Martin van Dijk tlf.: 26292691 email: martin@sparta.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vigtig-trafikinfo-i-forbindelse-med-cph-half-den-16-september?releaseId=13481780

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu