ANNONCE

PRM / Vigtigt med hjælp til medarbejderne

5. november 2020 10:15 | Af: Ritzau Info
 

Dybt alvorlig situation for mink- og pelsbranchen og følgeindustrier

Pressemeddelelse fra 3F

Gruppeformand Peter Kaae Holm, Den grønne Gruppe, 3F, siger i en kommentar til regeringens udmelding om minkbranchen:

– Det er dybt beklageligt og trist, at den sundhedsmæssige situation kræver et så drastisk indgreb over for minkbranchen, men situationens alvor taget i betragtning er det desværre både nødvendigt og ansvarligt.

– Konsekvenserne vil være alvorlige for de ansatte på minkfarmene og i følgeindustrierne – foderstof, transport, pelsindustri mv. – og i lokalsamfundene.

– I den situation er det godt, at regeringen tilkendegiver at ville træffe de nødvendige beslutninger for at kompensere de ramte. Ikke blot minkavlerne, men også de lønmodtagere, hvis familieøkonomi bliver hårdt ramt ved tab af lønindtægt. Her må forhøjede dagpenge på 120 procent være et mindstemål.

– Jeg er her glad for, at man straks bebuder uddannelsestilbud, som vil blive etableret for medarbejderne, der ikke i nær fremtid kan regne med beskæftigelse i mink- eller pelsbranchen eller et af følgeerhvervene.

– Alle i branchen bør nu vedstå sit ansvar over for at bekæmpe den risiko for folkesundheden, som sundhedsmyndighederne vurderer, at corona-smitten gennem mink indebærer. I tillid til de tilsagn om hjælp, som regeringen har givet.

Kontakt:

For yderligere information, kontakt 3F’s pressetelefon på 8892 8892.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vigtigt-med-hjaelp-til-medarbejderne?releaseId=13603730

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu