ANNONCE

PRM / Vinterbadning skal styrke Lolland-Falsters turisme i vinterhalvåret!

5. februar 2020 08:06 | Af: Ritzau Info
 

De seneste år har flere og flere prøvet kræfter med det kolde gys ved at springe i havet om vinteren, og det er en trend, der allerede nu sætter sit præg rundt omkring i Guldborgsund.

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

Vinterbadning buldrer derudaf – nu er aktiviteten for alvor kommet til Lolland-Falster, og den er for alle!

“Spring ud som vinterbader og få en ud-af-kroppen-oplevelse, der får vinterdepressioner og tristhed til at forsvinde som dug for solen”. Sådan lyder opfordringen fra oplevelseskonsulent Rune Macdonald i Guldborgsund Kommune, som mener, at flere burde kaste sig ud i det kolde gys og få sig et energi-boost og en stærk oplevelse af fællesskab i den kolde tid. Lokalt trender vinterbadning som aldrig før, og senest er det lykkedes Merethe Kepp fra badeklubben ‘5 Kolde Tæer’ at få den københavnske dronefotograf Rune Johansen til Lolland-Falster, hvor han har taget de smukkeste billeder af vinterbadere, bl.a. i Gedser, Guldborg og Gåbense.

Netop vinterbaderklubber som “5 Kolde Tæer – Vinterbadere i Guldborg” og “Pingvinerne fra Gedser Rev” har for nyligt indviet nye saunaer til glæde for alle, der er friske på en gang “gys og gus”.

Som et fint eksempel på tværgående samarbejde er vinterbaderne i Guldborg gået sammen med Guldborgland Bådelaug og har lavet vinterbadefaciliteter i Natura 2000 området i Guldborgsund.

Masser af vinterbaderaktiviteter

Den kommende tid bliver der også mulighed for at opleve vinterbadning rundt omkring i Guldborgsund:

  • 14. og 15. februar: Prøv det kolde gys og en sauna tur i Stubbekøbing – formålet med arrangementet er at få etableret en sauna i byen.
  • 22. februar kl.9-12: Åbent hus i Guldborg med mulighed for at høre om vinterbadning – prøv det kolde gys og en tur i sauna.
  • 15. marts: Prøv det kolde gys og en sauna tur ved Nordre Bådelaug i Nykøbing – formålet med arrangementet er at få etableret en sauna i byen.
  • 4. april: “Store Vinterbadedag”, hvor der er “Åben strand og bro’ arrangementer” i alle de små netværk, der findes i Guldborgsund kommune”.

Rune Macdonald, oplevelseskonsulent i Kultur & Fritid, Guldborgsund Kommune, begejstres over udviklingen: “Det her er et fantastisk eksempel på initiativer båret af passionerede ildsjæle, som tilfører området enorm værdi. Vinterbadning byder på unikke naturoplevelser og fællesskab til stor glæde for alle, der bor her. Det vil også virke attraktivt på potentielle tilflyttere såvel som turister. Vinterbadning kan blive et kæmpe hit som aktivitet i udviklingen af helårsturisme og den lille turisme i Guldborgsund og måske gøre os til den foretrukne vinterbade-destination i Danmark, hvem ved…”

På Vinterbadernetværkets hjemmeside beskrives vinterbadning som en stor – og til tider grænseoverskridende oplevelse – at kaste sig ud i koldt vand i al slags vejr. Det er helt specielt at stå på en strand uden en trevl på kroppen og istapper i håret, når alle andre har knappet sig ind i store vinterfrakker. “Vi bliver høje – både af at overvinde os selv og af den eksplosion af velvære, vi opnår, i umiddelbar forlængelse af “det kolde gys – vi er blevet afhængige”.

Har du mod på at afprøve, om det er noget for dig, er du altid velkommen til at kontakte en af de etablerede vinterbadeklubber eller Vinterbadernetværket i Guldborgsund.

Ann Dasseville, formand for Vinterbadernetværket i Guldborgsund, uddyber: “Vi glæder os meget over den stigende interesse for vinterbadning – og over, at Gedser og Guldborg har fået så fine forhold! Det er et rigtig godt ‘træk’ for udviklingen af faciliteter i området. Nu sætter vi fokus på at få Stubbekøbing og Nykøbing med på kortet over gode ‘gys og gus’ muligheder og glæder os til “Store Vinterbadedag”, hvor vi også håber, at mange vil prøve en frisk dukkert”.

Rune Macdonald: “De fine forhold for vinterbadning på Lolland-Falster hænger godt sammen med de forskellige badeområder vi har: Østersøen, Smålandshavet, Femern Bælt, Guldborgsund, Storebælt, Maribosøerne og Storstrømmen. Det bliver spændende at se, hvad vinterbadning i fremtiden kan føre til af turisme- og erhvervsudvikling på Sydhavsøerne – eller måske skal vi kalde det Cold Caribien”.

Mere information følger på: https://www.vinterbadernetvaerket-i-guldborgsund.dk

Kontakt:

Formand for Vinterbadenetværket i Guldborgsund,
Ann Dasseville på mail ann.dasseville@me.com

Rune Macdonald, oplevelseskonsulent i Kultur & Fritid, Guldborgsund Kommune,
mail rma19@guldborgsund.dk, tlf. 25 18 03 27

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vinterbadning-skal-styrke-lolland-falsters-turisme-i-vinterhalvaret?releaseId=13587499

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu