ANNONCE

PRM / Virksomheder holder fast i ingeniører under nedlukningen

26. marts 2020 14:29 | Af: Ritzau Info
 

Opsigelser af ingeniører under corona-krisen er et særsyn, men de er bekymrede for om deres job er i fare

Pressemeddelelse fra Ingeniørforeningen, IDA

Selv om coronakrisen har haft store jobkonsekvenser i en række brancher, har IDAs medlemmer, generelt set, hidtil undgået fyringsrunder og andre former for reduktionstiltag. Det viser de foreløbige resultater af en dugfrisk undersøgelse blandt medlemmer af Ingeniørforeningen, IDA.

Der har været fyringer blandt IDA-medlemmer, men de er få i antal – ca.1 procent – viser analysen, som foreløbig tegner et stabilt billede af ingeniørernes jobsituation. I undersøgelsen svarer ca. 70 procent, at de forventer ingen eller kun en mindre risiko for at blive afskediget som følge af coronasituationen. 17 procent oplever “nogen øget risiko”, mens 5 procent forventer “stor ” eller “meget stor øget risko” for at blive afskediget som følge af den nuværende situation.

Det generelle billede glæder formanden for Ansattes Råd i IDA, Morten Thiessen, men han maner dog samtidig til besindighed:

“Jeg er overordentlig glad for, at så mange af medlemmerne føler sig nogenlunde sikre på jobbet. Det bør der også være grund til, kan man sige, for vi kommer jo fra en situation, hvor det for få uger siden ikke var til at skaffe ingeniører nok, og efter krisen bliver der forhåbentligt rigeligt at bestille. Men vi er stadig kun få uger inde i krisen, og jeg bemærker også, at ca. en femtedel af medlemmerne oplever jobusikkerhed, så der er bestemt grund til at følge udviklingen nøje, siger Morten Thiessen, og tilføjer, at IDAs selvstændige medlemmer p.t. har særlige udfordringer.

Når det gælder andre former for tiltag, har krisen indtil nu også kun ramt IDA-medlemmer i forholdsvis mild grad. Cirka 79 procent har ikke oplevet ønske fra arbejdsgiver om at afvikle fleks eller afspadsering. Cirka 4 procent er blevet pålagt at afspadsere, mens 15 procent frivilligt har valgt at gøre det – dog efter henstilling fra arbejdsgiver. Med hensyn til pålæg om ferieafvikling, er tallene noget højere. Her er 10 procent blevet bedt om at afvikle ferie, mens 23 procent frivilligt har taget feriedage – igen efter henstilling fra arbejdsgiver.

“Jeg læser situationsbilledet som at virksomhederne udviser besindighed og forsøger at bevare det konstruktive overblik, og det er en klog strategi, mener jeg, ligesom det forhåbentlig også er udtryk for, at der er arbejde at udføre,” siger Morten Thiessen.

Undersøgelsen er gennemført i uge 13 og bygger på besvarelser fra ca. 1.700 IDA-medlemmer ansat i offentlige og private virksomheder.

Kontakt:

Ulrik Frandsen 23 65 09 69

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/virksomheder-holder-fast-i-ingeniorer-under-nedlukningen?releaseId=13590710

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu