ANNONCE

PRM / Visionær cafeejer og øboer vinder Landdistriktsprisen 2020

16. november 2020 15:19 | Af: Ritzau Info
 

Gitte Loftlund og café SommerSild på Skarø løber med Landdistriktsprisen.

Pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet

Prisen er en hyldest til alle dem, der spiller en ekstraordinær rolle i udviklingen af de danske landdistrikter. Dem, der i det daglige er med til at gøre landsbyer og lokalsamfund til attraktive steder at bo, arbejde og leve. En af dem er Gitte Loftlund, som sammen med hendes familie skaber sjove rammer og stærke oplevelser, som får danskerne ud på den lille ø i det sydfynske øhav.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

“Det er mennesker som Gitte Loftlund, som gør små lokalsamfund robuste. Vores øer kan noget helt særligt, men når kriser rammer, så er de mindre lokalsamfund også mere udsatte. Derfor er det helt afgørende, at vi har nogle ildsjæle, som skaber liv og virkelyst. Det er café SommerSild et godt eksempel på, hvor stedets ansatte står bag strandsafari, lækre retter med gode råvarer og græssende dyr, som lokker besøgende til. Jeg er rigtig glad for, at vi kan sætte fokus på det store arbejde, der sker i landdistrikterne. For det er de lokale fællesskaber, som sammen med regeringen skal bære de små byer frem.”

Formand for dommerpanelet, Finn Jorsal:

“Det var et meget stærkt felt af indstillinger til Landdistriktsprisen i år, hvilket vidner om, at der gøres rigtig meget i landdistrikterne for at få nærheden tilbage til lokalsamfundene. Gitte Loftlund skal hyldes for sit store arbejde med at skabe en succesfuld og attraktiv arbejdsplads på Skarø, som er en ø, der til stadighed slås med de udfordringer, som der er forbundet med at være en småø.”

Landdistriktsprisen blev overrakt med en check på 15.000 kr. til Gitte Loftlund. Andenpladsen gik til Sæd-Ubjerg Lokalråd, der blev indstillet for at skabe gode økonomiske rammer for udviklingen af lokalområdet. Tredjepladsen gik til Gul Stue – Klyngen for deres arbejde med at give de unge en stærkere tilknytning til lokalområdet.

Kontakt:

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/visionaer-cafeejer-og-oboer-vinder-landdistriktsprisen-2020?releaseId=13604403

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu