ANNONCE

PRM / Vitello, Villads fra Valby og Hr. Skæg hylder Verdens Bogdag i morgen for alle de corona-isolerede børn i verden

22. april 2020 11:18 | Af: Ritzau Info
 

90% af alle skoleelever og studerende i hele verden er påvirket af de landsdækkende skolelukninger – nu får de lidt af læseglæden tilbage.

Pressemeddelelse fra UNICEF Danmark

Selvom nogle danske skolebørn lige så stille er på vej tilbage til en hverdag, der minder om verden før corona, så er vi stadig i den unikke situation, at næsten 90% af alle skoleelever og studerende i hele verden er påvirket af de landsdækkende skolelukninger på grund af spredningen af coronavirus (COVID-19) – hvilket er mere end 1,2 milliarder børn og unge.

“Læseglæde hos børn er noget af det, jeg elsker at opleve – og det skal vi holde fast i at give børnene, på trods af Corona-krisen. Derfor er jeg så glad for, at det her initiativ er lykkedes,” siger Karen Hækkerup, Generalsekretær i UNICEF.

I starten af april igangsatte IPA (International publishers association), WHO og UNICEF initiativet ‘Read the World’ for at bringe den kreative og fantasifulde verden hjem i stuerne til alle verdens børn og unge med hjælp fra kendte børnebogsforfattere.

Det støtter danske UNICEF og deres partner Saxo.com i morgen torsdag den 23. april på Verdens Bogdag.

Her læser Mikkel Lomborg (aka Hr. Skæg), Kim Fupz Aakeson, Anne Sofie Hammer, Lars Daneskov og Bolatta Silis-Høegh et uddrag af deres bøger op på UNICEFs Facebook- og Instagram-side fra kl. 15.00, så børn, unge og barnlige sjæle kan høre med hjemme fra de danske og grønlandske stuer.

“Vi befinder os i en unik krise, og derfor skal vi levere unikke svar. Det her arrangement er et af de svar, og jeg er stolt over, at vi har partnere som Saxo.com, der støtter op om at give børn glæde i hverdagen, i den her meget svære tid,” siger Karen Hækkerup.

Programmet er:

Kl. 15.00: Mikkel Lomborg læser et uddrag af ‘Hr. Skægs første skoledag’

Kl. 15.30: Anne Sofie Hammer læser ‘Villads fra Valby spiller fodbold’

Kl. 16.00: Kim Fupz Aakeson læser uddrag af Vitello-historierne

Kl. 16.30: Lars Daneskov læser et uddrag af ‘Ottos ikke-noget historier’

Kl. 17.00: Bolatta Silis-Høegh læser et uddrag på grønlandsk op af ‘Aima’

Kontakt:

Pressechef Peter Lykke Lind. Tlf. 30531916, mail: pllind@unicef.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vitello-villads-fra-valby-og-hr-skaeg-hylder-verdens-bogdag-i-morgen-for-alle-de-corona-isolerede-born-i-verden?releaseId=13592177

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu