PRM / Yasmin redder liv i sin egen flygtningelejr

15. maj 2018 11:29 | Af: Ritzau Info
 

Yasmin har boet i en flygtningelejr i Bangladesh hele sit liv. Nu er hun engageret som sundhedsarbejder og forebygger livstruende sygdomme blandt andre rohingyaer i lejren.

Pressemeddelelse fra Mission Øst

Yasmin er en kvik, engageret ung kvinde, der brænder for at hjælpe andre mennesker. Som sundhedsarbejder i flygtningelejren Nayapara i Bangladesh er hun en del af et større team, der besøger over 1.000 rohingya-familier om ugen.

Hun er selv fra Myanmars forfulgte rohingya-minoritet. Hendes far flygtede fra Myanmar til Bangladesh allerede i begyndelsen af 1990’erne. Derfor har Yasmin levet hele sit liv i flygtningelejren. Men hun forholder sig ikke passiv. Tværtimod er hun som sundhedsmedarbejder med til at redde mange menneskeliv i sit eget lokalmiljø.

Sundhedsteamet drives af Mission Østs samarbejdspartner Medical Teams International og oplyser de fordrevne rohingya-flygtninge om hygiejne og hjælper med at forebygge udbrud af livsfarlige epidemier i den tætbefolkede lejr.

Forebygger smitte og sygdomme i lejren

Siden august 2017 har næsten 700.000 rohingyaer søgt tilflugt i Bangladesh, hvor størstedelen af dem har slået sig ned i overfyldte lejre. Titusinder af flygtninge bor i Nayapara-lejren. Risikoen for livstruende epidemier er enorm, især nu, hvor monsunregnen begynder. Mission Øst forebygger livsfarlige sygdomme gennem Medical Teams International, der opretter sundhedsklinikker, laver vaccinationsprogrammer og lærer flygtninge som Yasmin at oplyse om hygiejne blandt lejrens beboere og uddele sæbe og midler mod diarré.

“Jeg ønsker at hjælpe andre med den uddannelse, jeg nu engang har – at være sundhedsarbejder giver mig mulighed for at gøre netop det,” siger den unge kvinde.

Forbereder sig på at blive lærer

Det stod ellers ikke skrevet i stjernerne, at hun skulle komme langt. Yasmins far døde pludselig, da han var rejst til Malaysia for at arbejde. Det betød, at Yasmin og hendes fire søskende ikke længere kunne betale for deres skolegang. “Han døde, og mit håb døde med ham,” siger hun.

Men da Medical Teams International oprettede et sundhedsprogram for flygtningene i Nayapara-lejren, var Yasmin ikke i tvivl om, at hun ville være en del af det.

Som de andre lokale sundhedsarbejdere, Mission Østs samarbejdspartner har oplært, får hun en beskeden løn for sit arbejde. Og nu sparer hun op for at kunne vende tilbage til skolebænken. Hun vil nemlig selv være lærer en dag – og som sundhedsarbejder i sin egen flygtningelejr får hun allerede nu øvet sig på lærergerningen.

Kontakt:

Journalist og pressekoordinator Svend Løbner tlf.: +45 28 707 703 email: press@missioneast.org

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/yasmin-redder-liv-i-sin-egen-flygtningelejr?releaseId=12825719

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu