ANNONCE

PRM / Zaki Youssefs nye tv-serie, Junglen, får premiere 2. august på Xee

25. juni 2020 10:00 | Af: Ritzau Info
 

Zaki Youssef er idemanden bag den nye YouSee Original, Junglen, der er inspireret af hans eget liv. Han har teamet up med et ungt talent i instruktørstolen og et stærkt cast af skuespiltalenter fra sin egen omgangskreds. Fra den 2. august kan Junglen ses på tv- og streamingkanalen Xee.

Pressemeddelelse fra Xee

Zaki Youssef har de seneste år haft stor succes som både skuespiller og dramatiker, og nu er han klar med sin første tv-serie, hvor han både er hovedforfatter og spiller hovedrollen, Saba.

“Jeg havde lyst til at skrive en historie om det at være et kreativt menneske, der forsøger at navigere i den her verden med alle dens krav,” siger Zaki og fortsætter:

“Jeg havde også lyst til at skrive en historie om venskab og om kærlighed. Om fraværende forældre og om børn, der finder hinanden og opdrager sig selv. Og så havde jeg lyst til at skrive en historie om mit København. Det jeg husker, det jeg savner, og det jeg prøver at holde fast i – det absurde, smukke, eventyrlige og skæve”.

Til at skrive serien har Zaki Youssef teamet up med rapper og dramatiker Babak Vakili og til at instruere faldt valget på det unge talent, Nitesh Anjaan, der er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole. For at give seriens ofte absurde univers en bundklang af noget ægte, spiller Zaki Youssef over for sin egen far i serien, ligesom Sabas bedste venner Bash og Tykke spilles af vennerne og skuespillerne Besir Zeciri og Wahid Sui. Herudover optræder gæstestjerner som Bodil Jørgensen, Christopher Læssøe og Andrew Moyo i serien.

I den musikalske dramady Junglen finder Saba ny inspiration i musiktalentet Sassy, der spilles af upcoming sanger og skuespildebutant Josephine Abeba.

“For mig har det her været en anderledes måde at lære at udtrykke mig på. Alt kreativt er jo en form for udtryk, om det er et personligt eller kollektivt udtryk, så er det afspejlinger af hvad vi som mennesker går igennem – og jeg kan godt lide den historie, der bliver fortalt imellem linjerne, igennem disse otte afsnit”, fortæller Josephine.

Ligesom venskabet mellem drengene er musikken et vigtigt omdrejningspunkt i serien, hvor komponisterne Turkman Souljah & Frankie Motion, har stået for seriens soundscore samt produceret 5 originale tracks. Turkman Souljah optræder i serien som Sassy og Sabas musikproducer.

Musikken, der hører til Junglen, bliver også udgivet op til premieren. Men allerede nu kan du høre Josephine Abeba på nummeret “Ligemeget”.

Junglen er skabt af et hold filmskabere med en fælles vision om at lave en musikalsk dramady. De har høje ambitioner om at skabe et univers, hvor en generation af unge, der vokser op med hybrididentiteter og venner med rødder fra hele verden, kan grine med.

“Hos Xee dyrker vi den autentiske fortælling formidlet af talenter, både foran og bag kameraet, der vil fortælle historier på en ny og anderledes måde. Det synes vi i høj grad Junglen gør, og vi er glade for, at vi kan være med til at støtte nye talenter på den danske fiktionsscene,” siger Linda Etgar, chef for danske produktioner hos Xee.

Junglen har premiere den 2. august kl. 21.00 på Xee, hvor du kan se de første to afsnit af serien både på tv og streaming. De følgende tre søndage kan du følge Saba, Bash, Tykke og Sassy i nye afsnit.

Se trailer fra Junglen.

OM JUNGLEN
Junglen er produceret af Drive Studios for Xee og kan opleves på tv- og streamingtjenesten Xee fra søndag den 2. august 2020 kl. 21.00. Serien er i 8 afsnit af ca. 22 minutters varighed.

Idé: Zaki Youssef

Manuskript: Zaki Youssef & Babak Vakili

Instruktør: Nitesh Anjaan

Producer: Anna Cold Winge Leisner

Medvirkende: Zaki Youssef, Wahid Sui, Besir Zeciri, Josephine Abeba, Salah Youssef, Lord Siva, Chistopher Læssøe, Andrew Moyo, Bodil Jørgensen m.fl.

Synopsis
Saba er overbevist om, at han er et musikalsk geni, og at verden omkring ham er fyldt med åndløse mennesker, der ikke fatter det.

Sammen med barndomsvennerne Bash og Tykke har han indrettet københavnerkollektivet Junglen i den lejlighed, som Sabas far efterlod ham som teenager. Her prøver Saba at finde sin vej tilbage til musikscenen og det gennembrud, han aldrig fik med sit første album. Bash vil gerne være skuespiller i en fordomsfuld filmbranche, og Tykke prøver at knække koden til det store iværksættereventyr, der kan gøre ham uafhængig af sine to kaotiske venner.

Alle tre med meget lidt held, og sådan har det gået stille og roligt op ad bakke de sidste ti år. Men da hans far pludselig dukker op til Sabas 33-års fødselsdag, og han møder den unge sangerinde Sassy, rystes Junglens status quo. Drengene begiver sig ud på mere og mere desperate missioner for at få Saba tilbage på musikscenen og redde det fællesskab, de har haft sammen, siden de var teenagere.

Om Zaki Youssef
Zaki Youssef spiller hovedrollen Ali i spillefilm, ‘Danmarks sønner’ (2019), – en rolle for hvilken han i år høstede både en Bodil – og en Robert nominering for som Bedste Mandlige Hovedrolle. I disse måneder lægger han sidste hånd på optagelserne til den første af de nye Afdeling Q film i rollen som Assad, Carl Mørcks sidekick. Foruden en masse danske tv-serier på cv’et, debuterede han internationalt i den populære, amerikanske HULU original tv-serie “Looming Tower” (2018). Han har stået på landets store teaterscener og skrev forestillingen “Jeg hører stemmer” (2016) der blev Reumert nomineret. I 2011 modtog han Reumerts Talentpris for at have skrevet og spillet hovedrollen i stykket “Præmieperker” på Det Kongelige Teater.

Om Nitesh Anjaan
Nitesh Anjaan (født i 1988) er instruktør og forfatter. Han debuterede i 2014 med filmen “En verden imellem os”, der havde premiere på CPH:DOX og vandt for bedste debutfilm på Mumbai Filmfestival. Niteshs anden film, “Dreaming Murakami” (2017), blev udtaget til IDFA, CPH:DOX og Hot:Docs. Han er uddannet fra Den Danske Filmskole (2019).

Om Anna Cold Winge Leisner
Anna Cold Winge Leisner (født i 1988) er producer. Hun debuterede med den aktuelle kortfilm “Draget”, instrueret af Christian Bengtsson, som vandt Talentprisen ved OFF (2019), og var nomineret til en Robert for årets bedste kortfilm. Anna går på Den Danske Filmskole Årgang 1923.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/zaki-youssefs-nye-tv-serie-junglen-far-premiere-2-august-pa-xee?releaseId=13595988

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu