ANNONCE

Presset: Disse corona-beskeder må du ikke tro på

28. marts 2020 13:17 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Kriminelle forsøger at presse citronen i krisetid, og det vælter ind med svindel-advarsler fra Mit Digitale Selvforsvar. Du kan se dem her.

IT-kriminelle er kyniske lige som alle andre former for kriminelle elementer. Det må dog siges at være særdeles kynisk at udnytte folks frygt i en krise-situation, som den verden er i netop nu med coronavirus-pandemi.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Ikke desto mindre flyder internettet og mobiltelefoner for tiden over med svindelforsøg fra de mere lyssky typer, og det får Mit Digitale Selvforsvar til at advare i flæng mod diverse svindeltyper og -beskeder, du bare ikke må tro på.

Det Kriminalpræventive Råd advarer ligeledes på sin hjemmeside.

“Vi opfordrer dig derfor til at være forsigtig og tænke dig en ekstra gang om, hvis du modtager en e-mail eller en sms, der handler om coronavirus”, står det her. Selv Sundhedsstyrelsen er nødsaget til at oplyse om, at nogle udgiver sig for at komme fra styrelsen – med ene formål at svindle dig.

I galleriet over artiklen kan du se en række af de seneste eksempler fra Mit Digitale Selvforsvar.

Spiller på noget vi kender

Sikkerhedsekspert og medstifter af sikkerhedsfirmaet CSIS Peter Kruse har tidligere fortalt til Newsbreak.dk, at phishing-beskederne ofte forsøger at udnytte store virksomheders navne, som er kendte har en høj troværdighed.

– Svindlere forsøger at udnytte brands, vi som forbrugere har tillid til. I Danmark handler vi meget på nettet, og modtager vi eksempelvis en mail fra “Netflix” på korrekt dansk, hvor firmaet oplyser, at vi skal opdatere betalingskortoplysninger, så ved svindlerne, at nogle gør det, fortalte Peter Kruse.

De falske beskeder kan også se ud som om, de kommer fra en offentlig myndighed. Ofte ved udsendelsen af årsopgørelsen bliver indbakker landet over fyldt med særligt én mail, der ser ud som om, den kommer fra Skat og lover udbetaling af restskat.

– Vi har i sådan en situation allerede paraderne nede, fordi vi forventer at være i kontakt med Skat på den ene eller den anden måde, sagde Peter Kruse fra CSIS.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu