Presset øges på Pakistans regering efter nyt bombeangreb

18. februar 2013 03:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Presset øges på Pakistans regering efter nyt bombeangreb
Billede mangler

PAKISTAN: Shiamuslimer i Pakistan har opfordret regeringen til at gribe ind, efter et bombeangreb dræbte 84 mennesker lørdag. Angrebet skete kort tid efter, at landets indenrigsminister havde lovet bedre sikkerhed for det trængte shiamuslimske mindretal. Det skriver Aljazeera.com.

 

»Vi har givet regeringen 48 timer til at anholde de skyldige, som er involveret i drabet på vores folk. Efter det vil vi udføre stærke protester,« siger Aziz Hazara, vicepræsident for Hazara Demokratiske Parti (HDP), der overvejende består af shiamuslimer, til Al Jazeera.

Den pakistanske indenrigsminister, Rahman Malik, forsikrer, at regeringen tager samtlige foranstaltninger for at yde den maksimale sikkerhed over for det shiamuslimske samfund.

»Vi føler virkelig med ofrene. Dem, der forsøger at destabilisere Pakistan gennem sekteriske angreb, har selvfølgelig en plan… Det har vi forsøgt at håndtere, og det vil vi fortsætte med,« siger indenrigsministeren til Al Jazeera.

Søndag udlovede regeringen en dusør på en million dollar for oplysninger, der kan føre til gerningsmændene bag bombeangrebet.

Lørdagens bombe eksploderede i et område i den pakistanske by Quetta, hvor der bor mange shiamuslimer. Indtil videre har angrebet kostet 84 mennesker, heriblandt flere skolebørn, livet. 20 mennesker er ifølge Reuters fortsat kritisk såret.

Angrebet kommer blot en måned efter, at den sunnimuslimske gruppe Lashkar-e-Jhangvi påtog sig ansvaret for et andet angreb i Quetta, hvor næsten 100 shiamuslimer mistede livet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu