ANNONCE

Prins Joachim får nyt job

10. juni 2020 16:17 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Forsvarsministeriet oplyser, at prins Joachim fremover skal arbejde i Paris.

Prins Joachim bliver ny forsvarsattaché i Paris. Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er en stilling, som prinsen skal besætte i minimum tre år. Herefter er det dog muligt at forlænge den.

Han tiltræder den 1. september 2020.

Prins Joachim får posten som et led i at styrke det sikkerhedspolitiske og diplomatiske samarbejde til Frankrig.

– Det dansk-franske samarbejde er de seneste år blevet styrket med flere fælles missioner og indsatser rundt om i verden.

– Der er ingen tvivl om, at Frankrig er en meget nær allieret og tæt strategisk partner, når det gælder kampen mod terror og opretholdelsen af frihed og fred, siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) i en pressemeddelelse.

Det betyder altså også, at prinsen ikke vender tilbage til Danmark, men fortsat skal blive boende i Paris, hvor han det seneste år har gennemført Frankrigs højst rangerende militære lederuddannelse på École Militaire. Hans hustru prinsesse Marie og parrets to børn prins Henrik og prinsesse Athena har også boet i storbyen under uddannelsesforløbet.

Prins Joachim får varig grad af brigadegeneral, og som forsvarsattaché vil han referere til Forsvarsministeriet, mens prinsens daglige chef vil være ambassadøren i Paris.

En forsvarsattachés opgave er blandt andet at skabe kontakt mellem lande – i dette tilfælde Danmark og Frankrig. Den består også i at indhente information på det forsvars- og sikkerhedspolitiske område til brug i eget land.

Blandt årsagerne til, at prins Joachim får posten, lyder det, at han har en lang tilknytning til Forsvaret, og at han har et indgående kendskab til Frankrigs kultur samt et godt lokalt netværk.

Prins Joachims nye job gør dog ikke, at han ikke kan varetage sine pligter som royal. Der er visse kongelige forpligtigelser, som prins Joachim fortsat vil have ansvar for, men det er kun i det omfang, at det passer ind i arbejdet som forsvarsattaché, lyder det i pressemeddelelsen.

Meningen er, at prins Joachim skal betales via sine årpenge. Statsministeren vil fremsætte et beslutningsforslag om samtykke til netop det.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu