ANNONCE

Prins Harry afvist af sine egne

9. november 2020 21:58 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Hertugen af Sussex nægtet et helt særligt ønske ved Remembrance Sunday.

En af mange traditioner i Storbritannien er fejringen af den såkaldte ‘Remembrance Day’. Den falder den 11. november og markerer dagen for underskrivelsen af våbenhvilen og afslutningen på Første Verdenskrig i 1918.

Markeringen skydes i gang med ‘Remembrance Sunday’, hvor der er tradition for, at kongefamilien nedlægger kranse som en hyldest til nationens faldne. Denne dag faldt i år den 8. november.

I den forbindelse havde prins Harry, der nu bor i Los Angeles, Californien, og som selv har en militær fortid, et helt særligt ønske.

På grund af corona-pandemien havde han ikke selv mulighed for selv at være til stede og han havde derfor anmodet Buckingham Palace om at få nedlagt en krans på sine  vegne.

Men sådan spiller klaveret ikke. Harry valgte selv sammen med sin hustru at træde tilbage som fremtrædende medlemmer af kongefamilien med udgangen af marts i år og det har for alvor ændret spillereglerne.

Ifølge The Times fik han til sin store skuffelse blankt afslag på sit ønske fra hoffet. Det skriver The Sun.

Prinsen var tidligere i mere end 10 år en del af Storbritanniens væbnede styrker og har blandt andet af to omgange været udsendt i aktiv tjeneste i Afghanistan. Han har desuden et stærkt engagement i arbejdet til fordel for veteraner. Blandt andet via Invictus Games.

Det britiske militær ligger i det hele taget prinsen meget på sinde og derfor gjorde det også voldsomt ondt på ham, at han, i hvert fald for en periode, måtte afgive sine militære titler og poster som en del af sin fratrædelsesaftale med dronningen.

Han har siden haft et stille håb om igen at kunne få en militær rolle, men ifølge The Sun kan afvisningen af kransenedlæggelsen meget vel være et tegn på, at det har endog meget lange udsigter.

Både prins Harrys far og bror, prins Charles og prins William, deltog med kransenedlæggelser ved Remembrance Sunday, der også havde deltagelse af hans farmor, dronning Elizabeth, og flere andre fra den kongelige familie.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu