ANNONCE

Prins Henrik er død

14. februar 2018 06:17 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Prins Henrik er død. Han var omgivet af dronningen og sine to sønner

Nu er Prins Henrik død.

Efter knap otte timer på Fredensborg slot er Prins Henrik død.

Det oplyser kongehuset på sin hjemmeside.

Kongehuset oplyser endvidere, at prinsen døde omgivet af dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Joachim.

I løbet af weekenden har kongefamilien på det nærmeste skiftedes til at besøge Prins Henrik på Rigshospitalet, og mandag kunne kongehuset så meddele, at Prins Henrik med en sygetransport var blevet kørt til Fredensborg, hvor han ville tilbringe sin sidste tid.

(Du kan se flere billeder fra prinsens liv og fra de sidste dage i galleriet over artiklen).

Omgivet af familien

Kongehusets pressechef, Lene Balleby, uddybede over for Billed-Bladet, hvorfor prins Henrik havde valgt Fredensborg Slot.

– Her kan prinsen være omgivet af familien og opholde sig i rammer, der betyder noget for ham, sagde hun.

Med prinsens bortgang afsluttes en epoke i nyere tids danmarkshistorie.

Hvad skal der ske nu?

Hvad der skal ske nu, hvor Prins Henrik er død, er ifølge kongehus-ekspert Trine Larsen langt henad vejen allerede planlagt.

– Så er der mange statsretslige ting, der går i gang med protokoller og så videre, sagde Trine Larsen tidligere til Newsbreak.dk.

Derudover er det ifølge hende også planlagt, hvor prinsen skal begraves, også efter han meldte ud, han ikke vil begraves i Roskilde Domkirke sammen med dronningen.

– Familien skal selvfølgelig snakke sammen, men jeg ved ikke, hvordan dronningen vælger at gøre det, sagde Trine Larsen.

Søndag fik Prins Henrik besøg af sin søster Catherine de Monpezat, og det var også søndag, det kom frem, at to af prinsens brødre – Étienne de Monpezat og Jean-Baptiste de Monpeza – havde planlagt at komme til landet.

Nu er Prins Henrik død – om de to brødre uden pressens bekendtskab nåede til landet, har kongehuset ikke meldt noget om.

Indlagt i januar – nu er Prins Henrik død

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet i slutningen af januar efter en sygdom, der blev opdaget, mens prinsen befandt sig i Egypten hos hotelejeren Enan Galaly.

Siden blev en godartet tumor i venstre lunge fundet. Prinsen er tilsyneladende indlagt på en infektionsklinik på Rigshospitalet.

Kronprinsen tilbage fra Sydkorea

Fredag tog kronprinsen turen fra Sydkorea til Danmark for at være ved sin fars side.

Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er på vej til Danmark“, stod der i en pressemeddelelse.

Det signalerede til omverdenen, at det i den grad var en alvorlig forværring, for kronprinsen er medlem af Den Internationale Olympiske Komité.

Det nåede han. Nu er Prins Henrik død – 83 år gammel.

Fakta

Prins Henriks sidste år

Læs her om prinsens sidste år:

* Nytår 2015. Dronningen siger i sin nytårstale, at prinsgemalen har besluttet, at tiden er inde for ham til at “drosle ned”. Han går på pension.

* 14. april 2015. Kongehuset meddeler, at prinsgemalen fremover skal tituleres prins Henrik, da det passer bedre til hans nye rolle.

* 16. april 2015: Dronningen fejrer sin 75-års fødselsdag uden prins Henrik, som er sygemeldt.

* Sommeren 2017: Prins Henrik indlægges først på Skejby Sygehus og siden på Rigshospitalet på grund af smerter i benene og infektioner. I forbindelsen med indlæggelserne får han fortaget en ballonudvidelse på grund af forsnævringer på pulsåren.

Juli 2017: Kongehuset bekræfter over for flere medier, at der er ansat sundhedsfagligt personale, da prins Henrik har brug for hjælp i hverdagen.

3. august 2017: Kongehuset meddeler, at prins Henrik ikke ønsker at blive begravet ved siden af dronningen i Roskilde Domkirke, som det ellers har været planlagt. Han ønsker fortsat at blive begravet i Danmark, men de nærmere omstændigheder er endnu ikke på plads, hedder det.

6. september 2017: Kongehuset meddeler, at prins Henrik i forlængelse af et udredningsforløb på Rigshospitalet har fået diagnosen demens. Omfanget af de kognitive svigt er større end forventeligt for prinsens alder, hedder det blandt andet.

Nytår 2017: Dronningen siger i sin nytårstale, at det på nogle måder ikke har været noget nemt år for hende og familien. Så meget mere har det rørt familien, at prins Henrik fra så mange sider omfattes med sympati og forståelse.

28. januar 2018: Prins Henrik indlægges på Rigshospitalet. Kongehuset oplyser, at han skal gennemgå en række undersøgelser. Han har i nogle uger ferieret i Egypten.

2. februar 2018: Kongehuset meddeler, at prins Henrik er blevet undersøgt på Rigshospitalet for en tumor på venstre lunge. Den er godartet, og han vil efter endt behandling opholde sig på Fredensborg Slot sammen med dronningen.

13. februar 2018: Prins Henrik sover ind klokken 23.18.

Kilde: Ritzau.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu