Prins Henrik er kommet hjem: Ønsker at tilbringe sin sidste tid på Fredensborg Slot

13. februar 2018 13:19 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Prins Henrik ønsker ifølge Kongehuset at tilbringe sin sidste tid på Fredensborg Slot

Prins Henriks tilstand er alvorlig, men han opholder sig nu ikke længere på Rigshospitalet. Det oplyser Kongehuset i en kortfattet pressemeddelelse.

Prinsen er tirsdag blevet bragt til Fredensborg Slot, hvor han ifølge Kongehuset selv har ønsket at tilbringe sin sidste tid.

Kongehuset oplyser ikke noget nærmere om Prins Henriks tilstand, end at den altså er alvorlig.

Prins Henrik har været indlagt siden 28. januar. Inden sin indlæggelse opholdt han sig i en længere periode i Sharm el-Sheikh i Egypten.

I løbet af fredagen og henover weekenden har Prins Henrik modtaget mange besøg fra sine nærmeste familiemedlemmer. Kronprins Frederik rejste fredag hjem fra vinter-OL i Pyeongchang, og Kongehuset oplyste samtidig, at prins Henriks tilstand var “alvorligt forværret”.

Også flere af Prins Henriks søskende har rejst fra Frankrig til Danmark for at aflægge besøg hos deres bror på Rigshospitalet.

Fakta

Prins Henrik er alvorligt syg

Prins Henrik er tirsdag kommet hjem til Fredensborg Slot, hvor han ønsker at opholde sig sin sidste tid. Hans tilstand forbliver alvorlig, oplyser kongehuset.

Læs her om prins Henriks sygdomsforløb:

Juli 2017:

Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar.

Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.

August 2017:

Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen.

Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb.

Han er indlagt i lidt mere end en uge.

September 2017

Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket.

En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.

Januar 2018:

Den 28. januar bliver prins Henrik indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.

Februar 2018:

Prins Henrik bliver undersøgt for en tumor i venstre lunge. Den viser sig at være godartet, oplyser kongehuset 2. februar.

En uge senere, 9. februar, lyder meldingen fra kongehuset, at prins Henriks tilstand er alvorligt forværret.

Han overføres til Infektionsmedicinsk Klinik med en lungeinfektion.

Den 13. februar bliver prins Henrik overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor prinsen ønsker at opholde sig i sin sidste tid.

Der oplyses ikke yderligere fra kongehuset.

Kilder: Ritzau, kongehuset.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu