ANNONCE

Prins Henrik får 100.000 kroner af Berlingske Fonden

29. december 2011 16:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Prins Henrik får 100.000 kroner af Berlingske Fonden
Billede mangler

Når der skal fejres nytår på Amalienborg åbnes der måske en ekstra flaske champagne. Der er i hvert fald rigeligt råd til det.
 
Berlingske Fondens årlige hæderspris på 100.000 kr. går nemlig i år til Hans Kongelige Højhed prins Henrik.
 
Prisen uddeles hvert år i anledning af Berlingskes fødselsdag og gives til en dansker, der har der har haft stor politisk, erhvervsmæssig eller kulturel betydning for landet.
 
Det har prinsgemalen haft, mener fondens bestyrelse, der overrækker prinsen prisen ved en festlighed 12. januar i Berlingskes gemakker i Pilestræde i København.
“Netop i januar 2012 fejrer Dronningen 40 års regentjubilæum, og Prinsgemalen tilkommer sin del af æren for, at det er blevet en succeshistorie for det moderne danske monarki,” forklarer Den Berlingske Fonds formand, ansvarshavende chefredaktør Lisbeth Knudsen.
 
Hun understreger derudover prinsens evne til at tilpasse sig den særlige rolle som prinsgemal til en stærk og populær personlighed som dronning Margrethe.
 
I 2011 blev digteren og forfatteren Benny Andersen hædret med Berlingskes pris og året før, gik prisen til NATO’s nuværende generalsekretær og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen.
 
 
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu