Prins Henrik fortsat indlagt: Et hav af gæster har besøgt syg prins

12. februar 2018 11:01 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Intet nyt om prinsens tilstand.

Del:

Siden Kongehusets kommunikationsafdeling fredag meldte ud via en pressemeddelelse, at Prins Henrik, der på det tidspunkt allerede var indlagt på Rigshospitalet, pludselig var havnet i en alvorligt forværret tilstand, har der været en stor opmærksomhed om prinsen – og hans indlæggelse.

Det skyldes blandt andet, at ingen reelt ved, hvor alvorligt det står til med Hendes Majestæts mand. Siden fredag har der været komplet radiotavshed fra Kongehusets officielle kommunikationskanaler. Det har ikke ændret sig mandag, da Newsbreak.dk forsøger at spørge ind til prinsens tilstand.

Fra kommunikationsafdelingen lyder det, at der ikke er nogle oplysninger at dele med pressen eller offentligheden. Sikkert er det dog, at prinsen fortsat er indlagt på Rigshospitalet. Her har hele den nærmeste royale familie besøgt Prins Henrik flere gange hen over weekenden – veldokumenteret af diverse fotografer.

Senest er prinsens brødre Étienne de Monpezat og Jean-Baptiste de Monpezat meldt på vej til Danmark for at besøge Henrik. Det har førstnævnte selv meddelt Ekstra Bladet søndag. Årsagen er, at brødrene er alvorligt bekymrede for den indlagte prins’ helbred. Kongehuset oplyser til Newsbreak.dk, at man ikke har nogle kommentarer vedrørende brødrenes besøg. Af samme grund er det uvist, om de er i Danmark.

Søndag var prinsens søster Catherine de Monpezat, der er nonne i Frankrig, på besøg.

Kalenderen ryddet

Ifølge Ekstra Bladet ryddede dronningen sin kalender og aflyste søndag et planlagt besøg hos Sankt Lukas Hospice i Hellerup i anledning af dets 25-års jubilæum.

Mandag fremgår det af Kongehusets offentlige kalender, at Kronprinsesse Mary er i Vilnius i Litauen i anledning af 100-året for republikken. Hendes Majestæt Dronning Margrethe skal deltage ved 10-års jubilæum i København klokken 20.

Kongehuset meddelte fredag morgen i en kortfattet pressemeddelelse, at Henriks tilstand – efter bedring – pludselig var “alvorligt forværret”. Det er på nuværende tidspunkt ikke uddybet, hvad der er sket – og hvor syg prinsen egentlig er.

Kronprinsens besøg på Rigshospitalet foregik i løbet af aftenen fredag – med ham var kronprinsessen og dronningen. Tidligere fredag var Prins Joachim med sine ældste sønner ligeledes på Rigshospitalet. De var ligeledes forbi lørdag.

Også kronprinsesse Mary besøgte prinsen fredag. Hun havde selskab af sine ældste børn, prins Christian og prinsesse Isabella. De ankom ved 11-tiden og forlod hospitalet cirka en halv time senere.

Lørdag og søndag var familien på besøg ad flere omgange. Ikke mindst Kronprins Frederik, der straks forlod de vinterolympiske lege i Sydkorea fredag morgen dansk tid, da han hørte om sin fars forværring.

Frederik besøgte sin far natten til lørdag.

Det er alvorligt

Formuleringen i pressemeddelelsen fredag lød “Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er på vej til Danmark“.

Det signalerede til omverdenen, at det i den grad var en alvorlig forværring, for kronprinsen er medlem af Den Internationale Olympiske Komité.

En af dem, der kender Kongehuset indgående, studsede også over den pointe.

– Det er rigtig alvorligt. Det, at kronprinsen bliver kaldt hjem, viser, at prinsens tilstand er alvorlig, sagde Trine Larsen, hofreporter hos Billed Bladet, til Newsbreak.dk fredag.

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet i slutningen af januar efter en sygdom, der blev opdaget, mens prinsen befandt sig i Egypten hos hotelejeren Enan Galaly.

Siden blev en godartet tumor i venstre lunge fundet. Prinsen er tilsyneladende indlagt på en infektionsklinik på Rigshospitalet.

Fakta

Prins Henriks indlæggelse

Prins Henrik er indlagt på Rigshospitalet, hvor hans tilstand er alvorligt forværret.

Det oplyser kongehuset fredag, som dog ikke vil uddybe. Kronprinsen rejser hjem fra Sydkorea, og familien samles om prinsen.

Læs her om prins Henriks seneste sygdomsforløb og demensdiagnose:

* Juli 2017:

Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar.

Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.

* August 2017:

Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen.

Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb.

Han er indlagt i lidt mere end en uge.

* September 2017

Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket.

En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.

* Januar 2018:

Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.

* Februar 2018:

Prins Henriks tilstand forværres alvorligt, oplyser kongehuset.

Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er på vej til Danmark.

Kilder: Ritzau, kongehuset.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu