ANNONCE

Prins Henrik viste sig ved prins Felix’ konfirmation

1. april 2017 17:16 | Af: Ritzau Fokus

Hele den kongelige familie var samlet, da prins Felix blev velsignet og sagde ja til den kristne tro.

Prins Henrik viste sig ved prins Felix' konfirmation
Dronningens næstældste barnebarn, prins Felix, bliver konfirmeret i Fredensborg Slotskirke lørdag den 1. april. Foto: Marie Hald/Scanpix

Den unge prins Felix blev lørdag konfirmeret omgivet af den kongelige familie, faddere og nære venner i Fredensborg Slotskirke i Nordsjælland.

Til lyden af hornmusik trådte den 14-årige konfirmand ud af kirken klokken 12.15. Efter ham kom dronning Margrethe iført hat og frakke i en blå farve. Og ved hendes side var prins Henrik, så de arm i arm gik de ud af kirken.

Ved den kristne ceremoni sagde prins Felix ikke trosbekendelsen i kor med sine skolekammerater, som mange andre konfirmander gør.

For han gik op ad kirkegulvet i fodsporene på sin far, prins Joachim, og storebror, prins Nikolai, da han traditionen tro modtog guds velsignelse alene.

Bibelversene i kirken blev læst højt af kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen, der også er dronningens personlige støtte som sjælesørger.

Præsten har fulgt begivenhederne i den danske kongefamilie i mange år, og han har blandt andet viet Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary i Københavns Domkirke i 2004.

Dronning Margrethe og prins Henrik har inviteret konfirmanden og familien til frokost på Amalienborg efter ceremonien, hvor familien nu er på vej hen.

Fredensborg Slotskirke har dannet rammerne for mange af kongehusets kristne ceremonier, senest da prins Nikolai blev konfirmeret 18. maj 2013.

Og dronning Margrethe og prins Joachim sagde sit fadervor i kirken, da de blev konfirmeret i henholdsvis 1955 og 1982.

Prinsens fulde navn er Felix Henrik Valdemar Christian, han er lillebror til 17-årige prins Nikolai og den yngste søn af grevinde Alexandra og prins Joachim. Han er nummer otte i arvefølgen til den danske trone.

/ritzau/

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu