ANNONCE

Prins Joachim reagerer nu på prins Henriks opsigtsvækkende beslutning

4. august 2017 13:21 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Prinsen var fåmælt, men han gav sig dog tid til at kommentere på sagen.

Prins Joachim reagerer nu på prins Henriks opsigtsvækkende beslutning
H.K.H. Prins Joachim reagerer nu på prins Henriks begravelsesplaner. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017

Som Kendte.dk fortalte torsdag, har prins Henrik valgt, at han ikke vil begraves ved siden af dronning Margrethe, når de to er gået bort. Beslutningen har vækket forundring blandt kongehuseksperter.

– Det er et brud med hovedtraditionen i det danske kongehus’ historie de sidste 600 år, hvor det er hovedreglen, at regenten begraves med sin ægtefælle i Roskilde Domkirke, har Lars Hovbakke, historiker og ph.d. med interesse for kongehuset tidligere sagt til Ritzau.

Dagen efter, at historien kom frem, har prins Joachim reageret. Egentlig var prinsen mødt op til en begivenhed, hvor han skal tale om sin kærlighed til gamle racerbiler. Han er protektor for Copenhagen Historic Grand Prix, der afvikles lørdag og søndag i København.

Men da prinsen mødte pressen, nåede Ekstra Bladet at stille ham det spørgsmål, der nok ligger mange på sinde.

– Deres kongelige højhed, jeg har lige et spørgsmål, der ikke har så meget med racerløb at gøre. Håber det er okay med Dem?

– Jeg går ud fra, at det handler om gårsdagens store nyhed. Det er ikke en nyhed for os i familien, og vi er indforståede med det, sagde prins Joachim, til Ekstra Bladet. 

Herefter blev det bekendtgjort, at der ikke skulle tales mere om den sag, heller ikke på detindkaldte pressemøde om netop Copenhagen Historic Grand Prix.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu