Prins Joachim vil ikke tale om fremtiden for elsket fransk slot

4. august 2018 13:07 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Har tilbragt sin første sommer på Chateau de Cayx siden sin fars død.

Prins Joachim har holdt ferie på Hendes Majestæts slot i Frankrig Château de Cayx. Slottet, der var blandt nu afdøde Prins Henriks favorit-steder på denne jord, har således dannet rammen om prinsens familieferie denne sommer.

Til Ekstra Bladet, der mødte prinsen ved et pressemøde forud for Copenhagen Historic Grand Prix, fortæller Joachim, at det på en måde også var vemodigt.

– Det var skønt, men det var også vemodigt. Det er jo første gang, vi er der efter min fars død, så det var vemodigt, men det er jo stadig et skønt sted, fortalte han til Ekstra Bladet.

Ferien blev nydt sammen med fruen prinsesse Marie og parrets to børn prins Henrik på ni og prinsesse Athena på seks.

Majestætens tur

Kongehuset har tidligere oplyst til Newsbreak.dk, at Hendes Majestæt selv tager et afbræk fra hverdagen på slottet i Cahors. Det gør hun fra den 9. til den 23. august, hvormed Kronprins Frederik vil agere regent.

I den forbindelse vil Margrethe stille op til pressemøde på slottet, som hun selv frekventerer for første gang, siden gemalens død. Ingen af sønnerne skal således med til slottet.

Pressemødet sker i anledning af det kommende franske statsbesøg den 28. til 29. august, hvor Frankrigs præsident Emmanuel Macron besøger Danmark.

Hvem skal have slottet?

I sin levetid har Prins Henrik flere gange forholdt sig til det franske slots fremtid, når han og hustruen – der købte det i 1970’erne – ikke længere er.

Henrik, der selv stammer fra egnen, gjorde det klart, at han forventede, at arvtageren ville fortsætte slottets vintradition. Han har dog også nævnt, at Kronprinsen var det naturlige bud på en arving.

Direkte adspurgt af Ekstra Bladet affejer Prins Joachim spørgsmålet.

– Tag det nu roligt, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu