Prins Nikolais chef fortæller: Sådan håndterer hæren en prins i uniform

5. august 2018 16:09 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Prinsen påbegyndte sin uddannelse 1. august.

Som blandt andet Kendte.dk fortalte, startede prins Nikolai på et helt nyt liv 1. august, da han havde første dag på Hærens Sergentskole i Varde. De næste seks måneder gennemgår prins Nikolai uddannelsen til soldat, og skulle man tro, at den unge prins får særbehandling, kan man godt tro om igen.

B.T. har i den forbindelse talt med den mand, der er prinsens nye chef. Han hedder Henrik Frick Kirkegaard, han er major og kursuschef for de grundlæggende officersuddannelser på Sergentskolen i Varde, og han fortæller B.T. om det liv, Nikolai lever i dag.

Den 18-årige prins troppede op tirsdag aften sammen med de fleste andre rekrutter, der havde fået tilbud om at møde op aftenen før dagen, de officielt gik igang med deres nye uddannelse, og ønsket fra Nikolai har fra starten været, at han vil have den behandling, alle de andre får.

– Det er ønsket, at der ikke er nogen særbehandling, og det er jeg rigtig glad for. Han får mest ud af uddannelsen, hvis han er ligesom de andre, og det er han, og det ønsker han. Han bor på en 12 mands-stue ligesom alle de andre, fortæller Henrik Frick Kirkegaard til B.T. 

Nikolai går i øvrigt sin far, prins Joachim i bedene. Også Joachim er uddannet sergent. Han tog uddannelsen i Sønderborg, hvor uddannelsen dengang lå, men 15. august bliver Nikolai og Joachim genforenet for en stund. Der besøger prinsesse Marie og prins Joachim skolen i Varde, for at fejre Joachims 30-års jubilæum som sergent.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu