Frederik og Mary skal med til denne barnedåb

25. maj 2016 21:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Der er kongeligt dansk blod i kirken ved prins Oscars barnedåb - Frederik og Mary er med når kronprinsesse Victoria og prins Daniels lille Oscar formelt skal have sit navn

Frederik og Mary skal med til denne barnedåb
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik deltager i Sveriges prins Oscars barnedåb. Arkivfoto: Mathias Loevgreen Bojesen/Scanpix.

Ved Sveriges prins Oscars barnedåb på fredag den 27. maj vil der sidde kongeligt dansk blod i kirken – kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er nemlig med, når kronprinsesse Victoria og prins Daniels lille Oscar formelt skal have sit navn.

Det er ingen hemmelighed, at vores egen kronprinsesse Mary og den svenske kronprinsesse Victoria er blevet meget tætte veninder. Således var kronprinsesse Mary blandt fadderne, da kronprinsesse Victoria og prins Daniel døbte deres lille datter Estelle i 2012.

Nu er det parrets lille søn, prins Oscar, der kom til verden i marts, der skal have sit navn, og her vil det danske kronprinspar også være til stede. Det oplyser kongehuset på sin hjemmeside.

Prins Oscars barnedåb forgår på på fredag den 27. maj klokken 12.00 i den svenske slotskirke, hvor mange royale begivenheder før har fundet sted.

Kjolen, som lille prins Oscar skal have på, har også en lang historie, skriver det svenske kongehus på sin hjemmeside.

Båret af prins Gustaf Adolf

Den blev første gang båret af prins Gustaf Adolf, da han blev døbt tilbage i 1906, og siden er den gået i arv i flere generationer. Faktisk er det den samme dåbskjole, som også kronprinsesse Victoria og hendes to søskende, prins Carl Philip og prinsesse Madeleine, har båret.

Om kronprinsesse Mary eller kronprins Frederik skal stå fadder til den lille dreng, er endnu ikke afsløret.

/ritzau/FOKUS

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu