Prinsens firma får en over nakken: Snød med helt basalt krav

16. oktober 2018 16:12 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Prins Joachim er en af hovedmændene bag De 5 Gaarde, der producerer en række madvarer, men Fødevarestyrelsen er ikke imponeret.

En bøde på 10.000 kroner for ikke at overholde et af de allermest basale krav til en fødevarevirksomhed. Det er status for firmaet De 5 Gaarde, som prins Joachim er en ikke ubetydelig del af. Han er nemlig medejer af den konventionelle fødevareproducent, oplyser Fødevarestyrelsen i sin seneste rapport. 

Her i fremgår det, at der trods flere advarsler ikke er udarbejdet en såkaldt risikoanalyse, og ligegyldigheden har nu kastet en bøde af sig. Over for Ekstra Bladet uddyber Fødevarestyrelsen:

– Det er helt basalt krav for enhver fødevarevirksomhed, at den skal have en risikoanalyse. Så vi indskærpede, at de skulle få udarbejdet risikoanalysen, forklarer Annette Arbjerg, sektionsleder i Fødevarestyrelsen. En risikoanalyse skal belyse, hvordan virksomheden vil undgå at gøre danskere syge gennem sine madvarer. Da en sådan ikke blev fremvist ved et genbesøg i begyndelsen af oktober, udstak styrelsen for nylig en bøde.

Ifølge egen hjemmeside ejes De 5 Gaarde af en række kendte med store armbevægelser. Heriblandt Bestseller-familien Holch Povlsen, lensgreve Bendt Wedell og H.K.H. Prins Joachim. Om alle ejerne fremgår det, at de er meget investeret i driften af de fem gårde.

Gennem årene har der været en række problemer med fødevareproducenten, der har hjemmeadresse i Horsens. Eb.dk beskriver blandt andet, hvordan De 5 Gaarde markedsførede honning på en uhensigtsmæssig og lidt vel rigelig smart facon.

Hverken ledelsen eller prinsen har ønsket at kommentere sagen til Ekstra Bladet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu