ANNONCE

Prinsesse Isabella er noget helt særligt

21. april 2020 09:53 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Prinsesse Isabella er kronprins Frederiks andet barn med kronprinsesse Mary.

Prinsesse Isabella blev født den 21. april 2007 på Rigshospitalet i København. Hun er datter af den danske kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Du kan lære endnu mere om den danske prinsesse blandt andet hvor gammel hun er, hvor prinsesse Isabella går i skole og meget mere.

Artiklen fortsætter efter videoen

Hvor gammel er prinsesse Isabella?

Den 21. april 2020 fylder hun 13 år og træder for alvor ind i teenageårene, som hun kan se frem til den kommende tid.

Det betyder også, at hun er endnu tættere på en stor begivenhed, som oprinder snarest i den alder. Det er nemlig konfirmation. Prinsesse Isabellas konfirmation kommer formentlig først til at ske næste år 2021, da det i 2020 er meningen, at prins Christian skal konfirmeres.

Hvem er prinsesse Isabellas forældre?

Prinsesse Isabellas forældre er kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. De blev forældre for anden gang, da prinsesse Isabella kom til verdenen i 2007.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har siden tilføjet endnu flere børn til flokken af den royale familie.

Hvem er prinsesse Isabellas søskende?

En forælder kan ikke vælge en favorit blandt sine børn, men er man medlem af en adelig familie, er der altså forskel. For er man den førstefødte af en kommende regent, så er man per definition lidt mere særlig, fordi man en dag skal overtage tronen.

Sådan er det ikke for prinsesse Isabella, for hun indgår i arvefølgen efter sin storebror prins Christian, der er kronprins Frederik og kronprinsesse Marys førstefødte.

Derudover har prinsesse Isabella også sin lillebror Vincent og sin lillesøster Josephine. For ikke også at nævne Grace, der er kronprinsfamiliens hund, som absolut også anses for at være en del af familien.

Hvor bor prinsesse Isabella?

Familien bor til dagligt på enten Amalienborg i Frederik VIII’s Palæ eller i Kancellihuset på Fredensborg Slot.

Derudover kan familien også finde på at bruge tid på Gråsten Slot om sommeren.

Ligesom sin mor har prinsesse Isabella en interesse for heste, og hun er ofte set ride. Der også er taget officielle fødselsdagsfotos af prinsessen med en hest ved sin side.

Hvor høj er prinsesse Isabella?

Da prinsesse Isabella blev født vejede hun 3350 og var 50 centimeter lang. 13 år er indtil videre gået siden da, og prinsesse Isabella har vokset sig til en flot ung pige.

Det er uklart hvor høj prinsessen er, men en gennemsnitlig højde for en 13-årig pige er omkring 156 centimeter høj, og mon ikke hun nok skal skyde endnu mere i vejret.

Hvem er prinsesse Isabella opkaldt efter?

Prinsessen blev døbt den 1. juli i Fredensborg Slotskirke. Hun fik navnet Isabella Henrietta Ingrid Margrethe. Alle navne der vidner om tidligere kvindelige medlemmer af hendes familie.

Henrietta efter sin mormor, Ingrid efter sin oldemor og naturligvis Margrethe efter sin farmor, Danmarks regent.

Hvor går prinsesse Isabella i skole?

Selv om prinsesse Isabella på mange måder lever et anderledes liv fra så mange andre, så er hendes hverdag meget lig den, som vi alle kender. I 2013 begyndte hun i 0. klasse på Tranegårdskolen, hvor hun fortsat går.

Hun og hendes søskende, som alle går på skolen, er netop vendt tilbage til den danske folkeskole efter et par måneder på vinterskole i Schweiz. Godt nok er prinsesse Isabella formentlig fortsat én af mange, der må ordne skolen hjemmefra, da det kun er fra 0. til 6. klasse, som måtte starte i skole i april i forbindelse med genåbningen af landet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu