ANNONCE

Prisen på gravsteder firdobles

27. december 2011 09:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Prisen på gravsteder firdobles
Billede mangler

Fra nytår stiger prisen på et kistegravsted fra ca. 4.000 kroner til 18.641 kroner.
Hvis man er medlem af folkekirken, stilles gravstedet imidlertid gratis til rådighed i 25 år.
Årsagen til prisstigningen skal findes i, at folkekirkens kirkegårde i flere år har haft et samlet årligt underskud på 800 millioner kroner.
“Folk har været vant til, at vi er så flinke i folkekirken. Her har der været gratis kaffe. Her har de ældre kunnet komme gratis på udflugt. Mange præster har også haft den holdning, at kirken skulle være omsorgsfuld og ikke kræve de penge ind, som det koster at blive begravet, eller skele til, om folk var medlemmer eller ej. Men udviklingen går i retning af brugerbetaling,” siger provst ved Horsens Provsti, Litten Hjorth, til Jyllands-Posten.
At prisen kun stiger for ikke-medlemmer er en helt naturlig udvikling, mener formanden for Danmarks Provsteforening, Paw Kingo Andersen.
“Det har altid været en fordel at være medlem af folkekirken. Nu bliver det bare tydeligere, og det kommer til at gælde i hele landet. Vi skal fremover foretage en præcis beregning af kirkegårdenes ydelser, og vi hverken kan eller må give tilskud til begravelser af folk, der ikke er medlem af folkekirken,” siger han til Jyllands-Posten.
Kilde: Jyllands-Posten

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu