Private betaler ny kommunal skov

31. januar 2013 08:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Private betaler ny kommunal skov
Billede mangler

Man kan fra torsdag ind på en ny hjemmeside og købe træer, som siden plantes i en ny kommunal skov nær Aarhus, skriver Århus Stiftstidende.

 

Med byrådets enige ja til aftalen med et privat firma åbner Aarhus Kommune dermed for en helt ny og utraditionel måde at støtte klimaet på og sikre rent drikkevand.

– Vi glæder os meget til de første træer plantes, sagde ordfører Steen B. Andersen (S) på byrådsmødet onsdag, ligesom Niels Christian Selchau-Mark (K) roste initiativet for at give kommunen mere skov, uden at det koster skatteborgerne penge over kommuneskatten:

– Ordningen viser, at selv om vi har økonomisk smalhals kan det lade sig gøre at udvikle nye ideer på grund af kreative løsninger.

Rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay (V), roste også aftalen og finder det oplagt, at de første træer plantes ved nye udstykninger til skovrejsning ved Åbo og Malling henholdsvis vest og syd for Aarhus.

Det er selskabet Growing Trees Network, der står bag aftalen. Og initiativtagerne Lars Heiselberg og Kim Nielsen åbner torsdag hjemme­siden groowingtrees.dk, hvor man kan købe et træ for 19 kr. Herfra modtager kommunen 15,20 kr., resten er administrationsudgift. Beløbet finansierer klargøring af jord, tilplantning, hegn, stier og p-pladser og tre års pleje af de nye træer.

– Vi har allerede solgt de første 400 træer, som 400 køreskoleelever gav, da de tog førstehjælpskursus, hvor prisen inkluderede et træ, fortæller Lars Heiselberg, der glæder sig over, at de unge mennesker på den måde har været pionerer på skovrejsningen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu