ANNONCE

Privathospital i Varde scorer topkarakter

7. november 2011 08:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Privathospital i Varde scorer topkarakter
Billede mangler

Ortopædkirurgisk Center Varde scorede sidste år topkarakter i landsdækkende tilfredshedsmåling. Nu viser ny undersøgelse, at 95 pct. samlet set er meget tilfredse.
Ifølge sidste års analyse fra Enheden for Brugerundersøgelser har privathospitalerne markant mere tilfredse patienter end de offentlige sygehuse. Det gælder i særdeleshed for Ortopædkirurgisk Center Varde (OCV), som toppede undersøgelsens liste over behandlingssteder for diskusprolaps med en patientvurdering på fem point ud af fem mulige. Nu viser en ny spørgeskemaundersøgelse, som er baseret på tal fra systemet Microting, at den høje patienttilfredshed går på tværs af de forskellige specialer på privathospitalet, der bl.a. udfører skulder-, albue-, hånd-, ryg-, og hofteoperationer.
Undersøgelsen er baseret på data, som er indsamlet blandt hospitalets patienter siden 18. marts 2010. 100 pct. kunne forestille sig at komme igen, og 99 pct. vil anbefale OCV til andre. Dermed kandiderer Varde-klinikken til titlen som Danmarks mest populære hospital.
– Vi er utrolig glade for og ydmyge over vurderingerne, som er blandt landets mest positive. Det glæder os, at patienterne her oplever en merværdi i forhold til de store sygehuse, siger klinikchef Knud Gade Freund. Han hæfter sig ved, at OCV bl.a. vurderes højt på lægernes og klinikpersonalets faglighed. – Her er 98 pct. yderst tilfredse, og det tolker jeg som en stor påskønnelse af personalets faglige kompetence og indsats.Privathospitaler scorer højest
Enheden for Brugerundersøgelser foretager hvert år en landsdækkende tilfredshedsmåling i det danske sundhedsvæsen på vegne af regionerne og Sundhedsministeriet. 2010-undersøgelsen tegnede et klart billede af, at patienterne oplever det som langt bedre at blive behandlet på et privathospital end på et offentligt sygehus.
Næsten 59 pct. af privathospitalernes patienter betegner deres samlede indtryk som ’virkelig godt’, mens det kun gælder for omkring hver tredje patient på landets hospitaler som sådan. På OCV giver ikke færre end 95 pct. af patienterne udtryk for at være meget tilfredse og tildeler opholdet den højest mulige karakter.Bedre til at informere og inddrage patienter
Enheden for Brugerundersøgelser konkluderer bl.a., at privathospitalerne har mindre unødig ventetid under behandlingen og er bedre til at informere mundtligt og skriftligt. Det går igen i patienternes vurdering af Ortopædkirurgisk Center Varde. – Vi kan notere os, at over 98 pct. er godt tilfredse med ventetiderne samt informationsniveauet før og efter behandling, siger Knud Freund.
Den landsdækkende undersøgelse viser også, at privathospitalerne er bedre til at inddrage patienterne og deres pårørende. – Ikke færre end 96 pct. af vore patienter oplever, at de i enten høj eller meget høj grad har haft tilfredsstillende medindflydelse på deres behandlingsforløb. Det er en af de tilbagemeldinger, jeg personligt sætter størst pris på, for netop patientinddragelse opleves som en akilleshæl mange steder i sundhedssektoren.
Endelig viser undersøgelsen, at privathospitalerne giver færre oplevelser af fejl, er en anelse bedre til at sikre én kontaktperson igennem forløbet, og at deres patienter føler sig mere trygge efter endt behandling.FAKTA:
Ortopædkirurgisk Center Varde har siden 2002 tilbudt alle former for behandling og operation af lidelser i bevægeapparatet. Privatklinikken, der er beliggende i Sundhedscenter Varde, modtager både patienter fra det offentlige system, patienter med sundhedsforsikring og selvbetalere. I kraft af det udvidede frie sygehusvalg med behandlingsgaranti er der mulighed for behandling på det offentliges regning i tilfælde, hvor ventelisterne er længere end 4 uger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu