ANNONCE

Problemer med diabetes? Her er kostrådene til dig

29. februar 2020 20:09 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Lider du af diabetes eller er i risiko for det, så er en ny diæt muligvis en hjælp for dig.

Flere gange om året bliver vi præsenteret for nye mirakelmidler, der kan gøre os til en tyndere, sundere og smukkere version af os selv, uden det kræver ret meget.

Men engang imellem findes der nye diæter, der på en overskuelig måde kan hjælpe med din sundhed. Hvis du er én af de omkring 267.000 danskere, der lider af diabetes, så kan den nye diæt Noom være noget for dig, skriver Good Housekeeping.

Artiklen fortsætter efter videoen

Flere tusinde diabetikere

Diabetes anses for at være en folkesygdom.

Ifølge Diabetesforeningen var der per 1. januar 2019 267.350 danskere, der har fået konstateret diabetes. Heraf er cirka 80 procent den mere alvorlige Type 2-diabetes.

Er man ikke allerede diagnosticeret med diabetes, kan det sagtens være, at man bør blive tjekket. For over en kvart million danskere skønnes til at have forstadie til Type 2-diabetes.

Antallet af danskere, der har fået konstateret Type 2-diabetes er tredoblet siden år 2000.

Noom-diæt kan hjælpe

Uanset om du har forstadie eller diagnosen diabetes, så kan diæten ved navn Noom være god for dig. For diabetikere kan den give et overblik over, hvilke fødevarer der er bedst at indtage, så det til sidst ender i vægttab og formentlig færre gener ved sygdommen.

Mens det for personer i forstadie også kan resultere i et vægttab så stort, at de ikke er risiko for at få diabetes alligevel.

I galleriet ovenfor kan du se, hvad din diæt bør bestå af, hvis du vil leve efter Noom-forskrifterne.

Grøn, gul og rød

Diæten går i alt sin enkelthed ud på, at fødevarerne er farvekoordineret for at give en indikation af, hvad det er for nogle fødevarer, man bør spise mest af og hvilke man bør undgå.

Farven grøn rummer de madvarer, som du bør stræbe mest efter at indtage. Farven gul viser de madvarer, som er gode for dig, men som du bør spise i moderate mængder. Mens farven rød indikerer de madvarer, du mestendels bør holde dig fra eller sørge for, at det kun er noget, du indtager på et minimum.

Farvekoordinering er inddelt efter fødevarernes kalorier, derfor betyder det ikke, at fødevarerne er usunde, men at de sammenlignet med andre indeholder flere eller færre kalorier.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu