Problemer med lærermobning ties ihjel

22. maj 2012 17:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Problemer med lærermobning ties ihjel
Billede mangler

Der har været fokus på mobning i de danske folkeskoler i flere år, men kun mobning imellem elever.
Nu peger flere på, at der mangler fokus på lærere, der mobber elever, efter der er kommet nye tal på hvor mange henvendelser om lærermobning Forældrerådgivningen får. Det skriver Metroexpress.
Siden 2006 har været 488 henvendelser fra bekymrede forældre, der har et barn, som føler sig forfulgt eller mobbet af sin lærer. Og det er næsten tre gange så mange, som antallet af henvendelser om almindelig elev mobning.
Lederen for Center for Undervisningsmiljø, Ole Juhl, mener, at problemet ties ihjel da man allerede i 2009 lavede en undersøgelse, der viste at hver 10. skoleelev følte sig mobbet af en lærer.
– Nu må vi have svesken på disken og tale åbent om lærermobning, for det er vold – det er at slå med tungen, og det skal der tages fat om, siger han.
Forældrerådgivningen er også bekymret over de mange henvendelser.
– Det undrer os hvert år, at så mange forældre henvender sig, fordi deres barn føler sig forfulgt af en lærer. Selvrefleksion blandt lærerne er vigtig for at komme problemet til livs,« siger Solveig Gaarsmand, der er leder af Forældrerådgivningen.
At blive mobbet af en lærer er værre end almindelig mobning. Det mener både Ole Juhl, men også formanden for Danske Skoleelever, Vera Rosenbeck.
– En ting er at blive mobbet af en elev – det er langt mere seriøst at blive det af en lærer. De skal jo skabe tryghed og trivsel, og hvis man har været forfulgt af et voksent menneske i 10 år i grundskolen, er der ikke noget at sige til, hvis man ikke har lyst til en ungdomsuddannelse, siger hun.
Som regel er en lærer ikke opmærksom på, at en elev føler sig mobbet af vedkommende, men det gør ikke problemet mindre, mener børnepsykolog og medlem af Børnerådet Ole Kyed.
Anders Bondo, der er formand for Danmarks Lærerforening, mener, at en elev, der føler sig mobbet, straks skal tale med sin lærer om det -og hvis det ikke løser problemet, så skolelederen.
– Selvfølgelig skal ingen elever mobbes og slet ikke af lærerne, siger han.
Han har selv oplevet, at en elev følte, at han var på nakken af ham. Det blev sagt til en skole-hjem samtale og kom helt bag på formanden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu