ANNONCE

Problemerne tårner sig op for Elizabeth

20. marts 2021 21:49 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Kaotiske tilstande samt bekymringer for og omkring den nære familie er langt fra nyt for den britiske dronning

Bekymringerne synes nærmest at hagle ned over Storbritanniens aldrende dronning Elizabeth, der vel egentligt lige nu burde nyde sit livs efterår med ‘ro på bagsmækken’. Men sådan skal det åbenbart ikke være.

Ikke mindst prins Philps helbred må fylde enormt for hende lige nu. Prinsen er netop blevet udskrevet efter at have være indlagt på hospitalet i det meste af en måned. Undervejs er han blandt andet blevet opereret i sit hjerte og han ser mildest talt meget skidt ud. Det fremgår med alt tydlighed af en serie fotos, der er kommet frem i forbindelse med hans udskrivelse.

Godt nok er det med hans 99 år på bagen ikke så underligt, at han skranter, men det ændrer ikke på, at han er majestætens livsledsager. Så selvfølgelig gør det ondt.

En tid med mange bekymringer

Det kommer oven købet samtidig med, at hun må forholde sig til, at hendes barnebarn, prins Harry, og hans hustru, hertuginde Meghan, definitivt har sagt farvel til livet som medlemmer af familiens inderkreds. Og i kølvandet af parrets voldsomt omtalte interview med Oprah Winfrey, hvor det føg med beskyldninger mod kongefamilien.

I det hele taget har dronningen i sin tid på tronen ofte, alt for ofte vil nogen sikker mene, måtte kæmpe med bekymringer og skandaler i sin nærmeste familie. Hun og prins Philip er for eksempel forældre til fire børn, prins Charles, prinsesse Anne, prins Andrew og prins Edward, hvoraf de tre har været igennem skilsmisser. Kun sidstnævnte, altså ‘mindstemand’, har formået at holde fast i sit ægteskab.

Skandale banede vejen

Ironisk nok er det også indirekte på grund af en skandale, hun overhovedet har fået jobbet som overhoved i det britiske kongehus. Det lå på ingen måde i kortene, da hun kom til verden den 21. april 1926.

Hendes far, kong Georg 6., som hun tog over efter som blot 25-årig, da han gik bort den 6. februar 1952, blev nemlig kun konge fordi han ældre bror kong Edward efter blot få måneder på tronen valgte at abdicere i kærlighedens navn. Han foretrak et liv sammen med sit livs udkårne, amerikanske Wallis Simpson, hvilket ikke var foreneligt med livet som britisk monark.

Annus horribilis

Ikke mindst 1992, som hun selv har kaldt for sit ‘annus horribilis’, var et barskt år for dronning Elizabeth.

Det var året hvor prins Andrew blev separeret fra Sarah Ferguson og hvor prinsesse Anne blev skilt fra Mark Phillips. Det var ligeledes her prinsesse Diana biografien ‘Diana: Her True Story’, som i den grad afslørede problemer i ægteskabet mellem hende og prins Charles, så dages lys. Man kunne blandt andet læse om prins Charles’ utroskab med Camilla Parker Bowles.

Det var ligeledes her, der opstod rygter om, at prinsesse Diana havde en affære med skuespilleren James Gilbey – hun har senere indrømmet det – og nå ja, så opstod der også en stor brand på Windsor Castle.

Edward skandalen

Ud over sin svækkende husbond samt hele Harry og Meghan polemikken har dronningen yderligere en prekær sag at tumle med i øjeblikket. Skandalen omkring hendes næstældste søn prins Andrew, der bliver sat i forbindelse med den pædofildømte og nu afdøde Jeffrey Epstein.

Prinsen beskyldes blandt andet for ved flere lejligheder at have haft sex med den dengang mindreårige Virginia Roberts. Noget som han dog pure nægter.

Verdens ældste monark

Dronningen, der kan fejre 95 års fødselsdag den 21. april, er verdens ældste, nulevende regent. Såfremt hun hun fortsat lever og er dronning den 13. juni 2022, bliver hun også den længst siddende monark i verdenshistorien. Her vil hun nemlig overgå kong Bhumibol Adulyadejs, der indtil sin død den 13. oktober 2016 havde siddet på den Thailandske trone i 70 år og 126 dage.

Forinden kan man kun bede til og håbe på, at hun og prins Philip får en stor dag sammen den 10. juni i år, hvor han kan fejre sin 100 års fødselsdag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu