ANNONCE

Professor: Det lover positivt

13. april 2021 14:57 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Tallet er lidt højere end i går

Professor: Det lover positivt
Borgerne i Frydenlund stod i kø fra morgenstunden for at blive coronatestet. Den mobile enhed i Aarhus fik hjælp af Region Nordjyllands personale til de mange test.De kan nå mere end 500 test på dagen. Det blå team fra Nordjylland supplerer tre fra Region Midtjylland i dagens testarbejde i Frydenlund, Aarhus søndag den 9. august 20120. Emac Ahmat bliver testet for corona.. (Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix)

De seneste 24 timer er antallet at nye coronasmittede steget med 563. I går var tallet 514.

Det svarer til 0,36 procent af de 155.519 prøver, der er kommet svar på. Det tal kaldes også positivprocenten.

Yderligere tre er døde med virusset de siden i går, mens det i går var to dødsfald.

Lige nu er 197 indlagt på danske hospitaler med Covid-19, og det er et fald på 10 personer.

Dermed er antallet af indlagte det laveste siden 27. marts.

Gode genåbningsmuligheder

Når Troels Petersen, lektor i partikelfysik ved Niels Bohr Instituttet og medlem af en ekspertgruppe i SSI, kigger på den seneste tids tal, vurderer han, at der er gode muligheder for en yderligere genåbning af landet.

– Det lader til, at smitten, til trods for at vi har åbnet nogle ting, er ret konstant. Givet at vejret også synes at blive bedre, så lover det meget positivt, siger Troels Petersen.

Han finder også optimisme i, at kontakttallet nu er blevet beregnet til 1,0 to uger i træk. Det er sket sideløbende med genåbningen af landet.

– Det vil sige, at de ting, vi har åbnet, i hvert fald ikke har haft den store indflydelse, eller at folk har kunnet administrere den del af genåbningen. Det kalder på mere genåbning i et roligt tempo, siger Troels Petersen.

Lyntester løs

Der er også foretaget 328.445 lyntest det seneste døgn. De positive tilfælde fra lyntest indgår på grund af usikkerhed om testsvarene ikke i statistikken over smittetilfælde. Det gør kun svar fra PCR-test.

Hver sjette dansker har nu fået mindst et stik med en coronavaccine, efter at storskala-vaccination mandag blev testet.

Siden seneste opgørelse har 93.567 personer fået det første vaccinestik, mens endnu 11.787 har fået det andet og sidste stik.

Det svarer til, at 16,7 procent af befolkningen – eller hver sjette – har fået mindst et stik. 7,9 procent har fået begge stik.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu