Professor får forskerpris på 2,5 mio. kr.

21. januar 2013 13:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Professor får forskerpris på 2,5 mio. kr.
Billede mangler

Professor Carsten Rahbek, der forsker i biodiversitet, økologi og evolution, har modtaget et årslegat af Villum Fonden på 2,5 million kroner.

 

Prisen gives for professorens »visionære og bredspektrede biologiske forskning inden for biodiversitet, evolution og økologi«, oplyser Københavns Universitet. Millionerne gives som et årslegat af Villum Fonden.

Carsten Rahbek er makroøkolog og sætter selv ord på sit forskningsområde i en pressemeddelelse på universitetets hjemmeside.

– Makroøkologi handler om planter og dyrs udbredelsesmønstre, deres variation over tid og sted og deres afhængighed af økologiske og klimamæssige faktorer. Altså helt grundlæggende og fundamentale spørgsmål i forsøget på at forstå udbredelse af liv på jorden, forklarer professoren, der er kendt i både Danmark og udlandet som en af verdens mest betydningsfulde forskere på sit område.

Han har blandt andet været med til at udarbejde miljøstrategier, der skal bevare naturen i en tid med massive klimaforandringer og har været hoveddrivkraften bag opbygningen af forskningsområder inden for makroøkologi og makroevolution.

Carsten Rahbek modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat onsdag klokken 15 ved et arrangement på Det Kongelige Bibliotek i København.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu