ANNONCE

Professor: Lillelund Bech kan få næse

8. februar 2012 12:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Professor: Lillelund Bech kan få næse
Billede mangler

Det er på kant med ministeransvarsloven, når en minister trods ny viden fortsætter med at give Folketinget urigtige oplysninger.
Det slår professor på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet Tim Knudsen fast.
Han vurderer, at tidligere forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) kan være på kant med ministeransvarloven i sagen om irakiske krigsfanger.
Ministeren fik kendskab til et notat, der viser, at Folketinget fik stukket en løgn på ærmet om antallet af krigsfanger. Der blev taget 500 fanger af danske soldater, men overfor Folketinget gav Gitte Lillelund Bech (V) og hendes forgænger Søren Gade (V) 13 gange urigtige oplysninger om blot 198 fanger.
“Sådan som jeg forstår sagen, så burde Gitte Lillelund Bech have oplyst Folketinget om det notat, der jo viser en meget stor forskel i antallet af krigsfanger,” siger Tim Knudsen til Newspaq.
Han vurderer, at det kan få konsekvenser for den tidligere minister, at hun ikke gav sin viden videre, når Folketinget svarede.
“Det er kritisk, at der ikke er givet rigtige oplysninger. Det er så op til Folketinget at vurdere, om de vil udtrykke kritik, det kan populært sagt give den tidligere minister en næse,” siger Tim Knudsen.
Han mener ikke, at sagen er så alvorlig, at Gitte Lillelund Bech kommer i nærheden af en rigsretssag. Det er ifølge Tom Knudsen en formildende omstændighed, at den tidligere minister hurtigt satte Forsvarets Auditørkorps i gang med at undersøge de nye oplysninger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu